Avion cu sute de pasageri, deviat de la Cluj la Timișoara. Ce probleme au apărut

0
Publicat:

Un avion Wizz Air, care venea de la Barcelona și care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul din Cluj-Napoca, a fost redirecționat din cauza furtunii de zăpadă către Timișoara. 

Avionul, care a aterizat pe aeroportul din Timișoara, se va întoarce la Cluj
Avionul, care a aterizat pe aeroportul din Timișoara, se va întoarce la Cluj

„Este singurul zbor care a fost redirecționat. A trebuit să fie o intervenție pentru dezăpezirea pistei. Avionul a mers la Timișoara și se va întoarce în Cluj. În continuare traficul se desfășoară normal”, a declarat pentru monitorulcj.ro David Ciceo, directorul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj.

Sâmbătă, o furtună de zăpadă s-a abătut asupra Clujului, iar vizibilitatea era redusă. Județul se află oricum sub avertizare cod galben și portocaliu de vreme rea până la noapte, în jurul orei 03.00. 

România, măturată de furtuna Pia

Potrivit meteorologilor, vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Furtuna Pia a lovit  România cu puterea unui uragan, avertizează meteorologii. Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două coduri, unul portocaliu și un altul galben, de viscol puternic și ninsori. Astfel, a fost emis cod portocaliu pentru întreaga zonă montană din România, valabil în intervalul 22 decembrie, ora 18.00 – 24 decembrie, ora 10.00. Potrivit meteorologilor, în zona montană se va înregistra viscol puternic.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite