Au început înscrierile la Şcoala de Poliţie Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie pentru unul dintre cele 50 de locuri scoase anul acesta la concurs de către Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca.

Dintre acestea, 43 de locuri sunt destinate bărbaţilor, 5 locuri sunt destinate femeilor, iar 2 locuri sunt pentru minorităţile etnice (unul pentru etnia romă şi unul pentru alte minorităţi). Cererile de înscriere la concursul de admitere se primesc de către structurile de resurse umane ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, în funcţie de domiciliul/reşedinţa candidaţilor, până la data de 10 august 2012.

Examenul de admitere se va desfăşura în perioada 10-15 septembrie 2012, constând în: 2 probe eliminatorii (examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice) şi o probă de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină, la alegere dintre engleză şi franceză.

Probele şi baremele la verificarea aptitudinilor fizice sunt: alergare de viteză - 50 m plat, bareme minime 7" 2 (bărbaţi), 8" 1 (femei), aruncarea mingii medicinale de pe loc (4 kg bărbaţi şi 2 kg femei), bareme minime 7 m (bărbaţi, femei), alergare de rezistenţă - 1000 m, bareme minime 3' 45" (bărbaţi), 4' 10" (femei).

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs şi să aibă înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii, respectiv 1,65 m femeile.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite