Atenţie la metoda „Accidentul”: cum a fost reţinută o femeie care a solicitat 35.000 de euro unui clujean

0
0
Femeia a reuşit să obţină în câteva zile 10.000 de lei şi 760 de euro. FOTO: Arhivă Poliţia Română
Femeia a reuşit să obţină în câteva zile 10.000 de lei şi 760 de euro. FOTO: Arhivă Poliţia Română

Poliţiştii clujeni au reţinut o femeie bănuită de comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”. Suspecta a cerut 35.000 de euro unui clujean pentru a „rezolva” amiabil un accident pe care fiul acestuia l-ar fi produs.

 Poliţia a fost sesizată, zilele trecute, în jurul orei 23:00, de către un bărbat, cu privire la faptul că a fost contactat de către o persoană care s-a prezentat drept avocat şi care i-a adus la cunoştinţă că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie. „Conform celor comunicate telefonic, accidentul ar fi avut ca urmare rănirea gravă a două persoane, iar pentru soluţionarea pe cale amiabilă a cauzei, persoana respectivă i-ar fi solicitat 35.000 de euro. În urma sesizării, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit prinderea în flagrant a unei femei, de 39 de ani, din Brăila, în momentul în care aceasta s-a prezentat la domiciliul reclamantului, din Cluj-Napoca, pentru ridicarea banilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Cluj. 

10.000 de lei pe seară

Poliţiştii au găsit asupra femeii peste 10.000 de lei şi 760 de euro, bani susceptibili a proveni din activităţi ilicite. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi seară, cu puţin timp înainte de a fi prinsă în flagrant, femeia ar fi ridicat 6.200 de lei de la o femeie, din Cluj-Napoca, prin folosirea aceleiaşi metode. De asemenea, femeia este bănuită că ar fi procedat la fel, la data de 15 septembrie a.c., când s-ar fi prezentat la domiciliul unei persoane vătămate, din Cluj-Napoca, de unde ar fi ridicat 4.100 de lei. Anterior acestui moment, persoana vătămată ar fi fost contactată telefonic, fiindu-i comunicat faptul că o rudă ar fi fost implicată într-un accident rutier grav.

Femeia depistată a fost reţinută de către poliţişti, iar magistraţii au emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă.

Atenţie la metoda „Accidentul”

Poliţiştii clujeni recomandă să  nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune!

Citeşte şi

Autorii escrocheriei din Vrancea prin metoda "Accidentul" au fost prinşi. Cine i-a înfundat pe falşii procurori

Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune prin metoda “Accidentul”

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite