Aplicaţie a psihologilor UBB pentru mobil, în top 50 aplicaţii dedicate stilului de viaţă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată o secvenţă din aplicaţia creată de psihologii clujeni  FOTO:phobos.apple.com
Aşa arată o secvenţă din aplicaţia creată de psihologii clujeni  FOTO:phobos.apple.com

PsyPills este o aplicaţie pentru telefoanele mobile realiztaă de psihologii UBB care a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicaţiilor dedicate stilului de viaţă. Aplicaţia este disponibilă în română şi engleză.

Reprezentanţii UBB spun că în clasamentul recent  al aplicaţiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills, o aplicaţie dezvoltată de psihologii UBB, se află pe locul 34 în topul vânzărilor în ţară de sisteme de tip App dedicate stilului de viaţă.

„PsyPills - aplicaţia academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea Babeş-Boylai - a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România în clasamentul aplicaţiilor dedicate stilului de viaţă, Mobile App Ranking“, se arată într-un comunicat.

PsyPills vine de la „Psychological Pills“, se traduce prin „Pastille Psihologice“ şi este marcă protejată ORDA.

Aceste „pastile psihologice“ au fost create de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din UBB cu scopul de a reduce emoţiile negative şi de a creşte starea de bine/calitatea vieţii prin emoţii sănătoase.

„PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată, cu monitorizare terapeutică, psihoeducaţie, dar şi în cercetare. Aplicaţia PsyPills a fost gândită la un preţ minimal - 0,99 dolari - , pentru a fi accesibilă şi persoanelor dezavantajate socio-economic. În plus, aplicaţia elaborată de specialiştii Universităţii Babeş-Bolyai dispune şi de o variantă, parţială, demo gratuită, MoodWheel, iar autorii îşi vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaţionale/de cercetare“, mai precizează reprezentanţii UBB.

Aplicaţia e disponibilă în română şi engleză. 

Mai puteţi citi:

Bobocii care se înscriu într-un proiect al UBB vor avea tutori. Iniţiativa e finanţată prin Banca Mondială

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite