Antreprenorul Radu Georgescu, despre cum „să migrezi” din România în Silicon Valley. Scurtă prezentare la Techsylvania, în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Georgescu, unul dintre cei mai de succes antreprenori IT din Estul Europei, a ţinut, luni, 8 iunie, la Techsylvania, o scurtă conferinţă pe tema „Marile migraţii: din România în Silicon Valley”, unde a vorbit şi despre provocările la care trebuie să facă faţă o companie care se mută în Silicon Valley.

”Silicon Valley nu e răspunsul la toate. Nu e locul unde să meargă toate companiile. Migrăm când compania e profitabilă, matură şi vrea să crească”, le-a spus Radu Georgescu zecilor de tineri, studenţi, antreprenori şi pasionaţi de IT veniţi la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj.

În intervenţia sa, de circa 20 de minute, prezentare intitulată ”Marile migraţii: din România în Silicon Valley”, a vorbit despre motivele pentru care un antreprenor şi-ar muta compania în Silicon Valley şi despre provocările la care trebuie să facă faţă. ”De ce aţi migra? Pentru că acolo e piaţa. Piaţa (n.r. IT) din State e mai mare şi vrei să fii acolo, pentru că acolo sunt investitorii”, susţine acesta.

Însă, mutarea trebuie făcută, a subliniat, de mai multe ori, antreprenorul, când compania e deja matură, profitabilă şi are o echipă bine închegată. Odată mutată acolo, provocările sunt multiple. Una dintre ele este internă şi e legată de cum funcţionează echipa. ”Fiecare român este mai deştept decât un american, dar fiecare 5 americani sunt mai deştepţi decât 5 români. Ei chiar ştiu să lucreze în echipă, noi trebuie să învăţăm”, a afirmat Radu Georgescu.

Acesta este unul dintre cei mai de succes antreprenori IT din Estul Europei, se arată pe Naspers, compania sud-africană de Internet şi multimedia, a achiziţionat integratorul de plăţi online GECAD ePayment, acum PayU România. Al treilea succes l-a înregistrat în 2013, când compania creată de Radu Georgescu, Avangate, a fost achiziţionată de Francisco Partners. Radu Georgescu este vicepreşedintele Asociaţiei Române de Software (www.anis.ro). 

Techsylvania îi va aduce la Cluj pe: Anda Gânscă, CEO Knotch, recent nominalizată în prestigioasa listă INC ”30 under 30”, Florin Talpeş (Bitdefender), Flaviu Simihăian (fondator iMedicare, şi partenerul principal al evenimentului), speakeri internaţionali din partea giganţilor IT - Google, Uber, Booking.com, Paypal, dar şi antreprenori internaţionali de succes precum David Bettner, fondator “Words with friends”, şi Gentry Underwood, fondator Mailbox.

Programul de mâine al evenimentului - AICI.

Mai puteţi citi:

Firma românească Avangate, vândută în Silicon Valley. Antreprenorul Radu Georgescu, la finalul unei noi poveşti de succes

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite