Adio, rampe de gunoi în judeţul Cluj! Au început lucrările la Centrul de Deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea a avut loc pe terenul pe care se va construi Centru de Management Integrat al Deşeurilor
Inaugurarea a avut loc pe terenul pe care se va construi Centru de Management Integrat al Deşeurilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a inaugurat marţi lucrările de execuţie a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj, proiect în valoare totală de 107.536.011,54 lei fără TVA. Termenul de finalizare a Zonei Tehnice şi a primei celule de depozitare este de 14 luni.

Cu această ocazie, Alin Tişe a declarat că atât rampa de gunoi de la Pata Rât, cât şi celelate rampe din judeţ vor fi închise într-un an de zile.

„Astăzi demarăm acest proiect care are o valoare de aproximativ 77 de milioane de euro, Centrul de Managment Integrat al Deşeurilor, am dat ordin de începere pentru prima celulă, respectiv pentru centrul de bază care va avea, pe lângă staţie de sortare, staţie de tratare şi clădiri administrative, toată infrastructura, apă, drumuri, gaz. Este un proiect important pentru acest judeţ, începând de anul viitor rampa de la Pata Rât va fi închisă. Acest proiect are termen de realizare 14 luni. După ce acest centru va fi dat în funcţiune, toate rampele din judeţ vor fi închise", a declarat Alin Tişe.

Inaugurarea a avut loc pe terenul pe care se va construi Centru de Management Integrat al Deşeurilor, situat în zona „Tufele Roşii", din apropierea fostei rampe de la Pata Rât. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 14 luni, iar perioada de garanţie este de 60 de luni.

„În paralel cu aceste lucrări, vom demara lucrările şi la cele trei staţii de transfer, respectiv Huedin, Gherla şi Mihai Viteazu şi staţia de bază care va fi lângă acest centru. Contribuţia judeţului la acest proiect este de aproximativ 1,9% din valoarea totală. În finanţare avem aproximativ 50 de milioane de euro bani europeni, valoarea contribuţiilor fiecărei localităţi va fi decisă în final, după ce vom vedea valoarea de adjudecare după fiecare licitaţie în parte. Acest depozit va rezolva definitiv problema gunoaielor pentru următorii 50 de ani. Putem spune adio rampelor de gunoi în termen de 12 luni", a mai precizat preşedintele CJ Cluj.

Lucrările se vor derula în baza contractului încheiat cu Asocierea S.C. Confort S.A., Atzwanger SPA, S.C. Ladurner Impianti S.R.L. Şi S.C. Vel Service S.A.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite