Abuzul la care sunt supuşi angajaţii Spitalului Judeţean din Cluj. Managerul instituţiei, reclamat la Minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale din Snaitas cer echipamente de siguranţă de calitate. FOTO: Profi Media
Cadrele medicale din Snaitas cer echipamente de siguranţă de calitate. FOTO: Profi Media

Cadrele medicale din Sindicatul Sanitas, care are 120.000 de membri, au intra de astăzi în grevă japoneză. Se cer printre altele stimulente de risc şi echipamente de siguranţă de calitate. Pe lângă problemele la nivel naţional, angajaţii Spitalului Judeţean din Cluj sunt supuşi unui abuz greu de crezut.

Deputatul clujean Emanuel Ungurean a făcut o adresă către Ministrul Sănătăţii în care reclamă faptul că anagerul Spitalului Judeţean Cluj, Petru Şuşca, îi obligă pe angajaţii care au lipsit de la locul de muncă mai mult de 7 zile consecutiv să se testeze pentru COVID-19 pe banii lor. 

Vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, a postat şi un facsimil al adresei 31659 din 2 octombrie, transmisă de către managerul Spitalului Judeţean Cluj, Petru Şuşca, în atenţia personalului medico-sanitar din acest spital, în care acesta atrăgea atenţia angajaţilor că sunt obligaţi să se testeze anti Covid 19 cu un test efectuat cu 24/48 de ore înainte de întoarcerea în spital, dacă angajatul a lipsit de la locul de muncă mai mult de 7 zile consecutiv. Mai mult decât atât, în aceeaşi adresă, managerul Şuşca indica faptul că angajaţii trebuie să-şi plătească acest test şi că ar costa 150 de lei.

Grevă japoneză 


 

Angajaţii Spitalului Judeţean din Cluj sunt, de astăzi, în grevă japoneză, continuându-şi activitatea. La problema testelor plătite din banii proprii se audaugă nemulţumirile exprimate de 

Sindicatul Sanitas la nivel naţional care vizează condiţiile de muncă, în contextul pandemiei COVID-19. Sindicaliştii cer stimulentele de risc pentru toţi angajaţii din sistemul medical care a intrat în perioada de urgenţă în contact cu pacienţi confirmaţi/suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2 (inclus cei din unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă. medicină şcolara etc). Se mai cer vouchere de vacanţă pentru tot personalul din sistemul snaitar, de asistenţă socială, unităţile de asistenţă medico-socială şi din medicina şcolară; Se asemenea se solicită mai multe stimulente şi sporuri. 

cluj adresa susca

Adresa către Ministerul Sănătăţii


 

În adresa trimisă de Emanuel Ungureanu către Ministerul Sănătăţii se arată: 

„Domnule ministru Tătaru, prin adresa 31659 din 2 octombrie, transmisă de către managerul Spitalului Judeţean Cluj, Petru Şuşca, în atenţia personalului medico-sanitar din acest spital, acesta atrăgea atenţia angajaţilor că sunt obligaţi să se testeze anti Covid 19 cu un test efectuat cu 24/48 de ore înainte de întoarcerea în spital, dacă angajatul a lipsit de la locul de muncă mai mult de 7 zile consecutiv.

Mai mult decât atât, în aceeaşi adresă, managerul Şuşca indica faptul că angajaţii trebuie să-şi plătească acest test şi că ar costa 150 de lei.

Domnule ministru al Sănătăţii, a trecut campania electorală, acum nu mai sunteţi sub presiunea europarlamentarului Daniel Buda, a deputatului PNL Stamatian sau a primarului Emil Boc, care este la al 5 lea mandat, duceţi până la capăt demersul legal şi curajos de a-l demite pe managerul Şuşca.

Puteţi să rezistaţi mai mult de 3 ore de data aceasta la presiunile politice din interiorul PNL, ştiu că puteţi.

Şuşca o să continuie abuzurile şi lipsa de decizie din partea dumneavoastră are consecinţe nefaste zilnice, pacienţii şi personalul medico-sanitar suferă din cauza deciziilor ilegale ale acestui manager numit politic.

Vă doresc înţelepciune în aplicarea legii şi vă rog să-mi comunicaţi urgent ce măsură aţi luat împotriva acestui nou abuz comis de Petru Şuşca?”. 


 

Vă mai recomandăm 

Cutremur în sistemul medical: sute de angajaţi din toată ţara au plecat. „Vina e a cetăţeanului, că s-a îmbolnăvit”

Protest la Ambulanţa Cluj: nu toţi angajaţii primesc sporul de 2.500 de lei pentru COVID-19

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite