A început Cluj Blues Fest! Artişti din SUA şi Germania fac show la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sir Waldo Funk Circus vine la Cluj. FOTO: Cluj blues fest
Sir Waldo Funk Circus vine la Cluj. FOTO: Cluj blues fest

A treia ediţie Cluj Blues Fest se pregăteşte de start! Nume ale bluesului din România, Germania şi SUA aşteaptă clujenii iubitori de muzică bună, joi şi vineri la Casa de Cultură a Studenţilor.

Seara de joi debutează cu acorduri de chitară şi blues autentic alături de trioul lui Călin Cyfer. Cyfer este unul din cei mai buni chitarişti din România şi de mai bine de 10 ani realmente se joacă cu bluesul autentic, underground sau acustic. Seara se continuă cu Sir Waldo Weathers, o prezenţă exotică pe scena de la Cluj şi al său proiect The soul of James Brown. Sir Waldo, supranumit şi The Pope of Funk, aduce prin sunetul saxofonului său influenţele de soul şi funk ale serii. Un artist crescut şi format pe scenă încă de la vârstă de 12 ani, în cluburile de blues din SUA.

Vineri, ultima seară de festival începe cu blues electric, alături de Florin Giuglea Group. Un alt nume cu greutate al scenei de blues din România, Giuglea poartă eticheta bluesman autentic şi lutier de chitare electrice. Chitarele lui au un caracter şi un sunet aparte, iar ultimul său album, Invitation to the Blues, este o mostră de măiestrie artistică masterizată direct în patria bluesului! 

Seara şi implicit festivalul se încheie instrumental cu blues curat, dinamic, aspru, presărat din voce cu groove afro-american: Harriet Levis acompaniată de Gregor Hilden Band! O combinaţie ce atrage atenţia tocmai prin diferenţa de stiluri şi origini, pe scurt, cluenii se vor bucura de o întâlnire muzicală între precizia instrumentală germană şi dinamismul vocal afro-american.

Bilete pentru cele 2 seri de festival se găsesc online pe www.biletmaster.ro sau, în serile de festival, la intrare în Casa de Cultură. 

Program CLUJ BLUES FEST 2016

JOI, 6 OCTOMBRIE, ora 19.00 

CĂLIN CYFER TRIO (RO)

SIR WALDO FUNK CIRCUS (USA)  

VINERI, 7 OCTOMBRIE, ora 19.00

FLORIN GIUGLEA GROUP (RO)

HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite