A găsit un portofel cu o mică avere în el. Ce a făcut un bărbat din Dej cu obiectul pierdut

0
Publicat:

Un bărbat din județul Cluj nu a stat pe gânduri când a găsit un portmoneu o stradă. A dus obiectul pierdut, în care se afla o mică avere, direct la Poliție pentru a fi găsit proprietarul.  

Bărbatul a dus portofelul găsit la Poliție FOTO Adevărul
Bărbatul a dus portofelul găsit la Poliție FOTO Adevărul

În portofel se aflau 2.900 de euro, dar și mai multe documente și carduri bancare. 

„Predarea bunurilor pierdute de cineva este obligația oricărui cetățean”, le-ar fi spus clujeanul agenților, conform zcj.ro. Nu este prima dată când bărbatul face un gest nobil. În trecut, acesta a găsit, tot pe stradă, un telefon mobil, pe care l-a dus la Poliție.

Românii dau din ce în ce mai des dovadă de spirit civic atunci când găsesc pe stradă obiecte pierdute sau bani.

Ce sunt învățați cetățenii să facă

La începutul lunii septembrie, un argeșean a găsit 500 de lei pe stradă și a cerut ajutorul Poliției ca să-l găsească pe păgubaș. Nu s-a gândit nicio clipă să-și însușească banii.

Poliția Română amintește periodic ce trebuie să facă o persoană cu un bun găsit.

Ce facem noi, ca cetățeni cinstiți, când găsim pe stradă un portofel? Nu ne bucurăm, ba chiar trebuie să luăm situația în serios. Are legătură cu spiritul civic, dar, pe lângă asta, ce vă invităm noi să faceți e simplu: puneți-vă puțin în locul celui care l-a pierdut… și astfel va fi ușor să decideți: predați-l la cea mai apropiată secție de poliție!”, este recomandarea oamenilor legii.

Același lucru trebuie făcut și în cazul altui bun găsit (telefon, bagaj, haină, act etc).

Legea prevede chiar și un termen de predare a bunurilor: 10 zile.

În acest timp, vă puteți gândi la orice, ideea e să luați decizia potrivită. Altfel, puteți fi cercetați pentru însușirea bunului găsit, infracțiune prevăzută de Codul Penal. Vă rugăm, nu sunați la 22.22.22…” se arată într-o postare mai veche a Poliției Române, care parafrazează o replică celebră din seria de filme „Brigada Diverse”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite