O companie românească a lansat primul portofel digital din lume care reuneşte atât active bancare, cât şi crypto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
portofel digital

O companie românească a anunţat joi lansarea unei noi versiuni şi a unei funcţionalităţi unice pe piaţa internaţională: vizualizarea într-o singură aplicaţie a activelor crypto împreună cu cele bancare şi a instrumentelor tradiţionale de investiţie precum acţiuni sau ETF-uri.

Coingrig este unica aplicaţie mobilă financiară care oferă utilizatorilor o viziune de ansamblu a întregului portofoliu financiar, înlocuind, în medie, până la şase aplicaţii financiare de asset-uri crypto, banking si investiţii tradiţionale.

Prin aplicaţia mobilă gratuită, utilizatorii se pot conecta atat la diverse CEX-uri sau DEX-uri (platforme pe care poţi cumpăra,vinde sau schimba criptomonede), cât şi la majoritatea instituţiilor bancare. În acest moment, Coingrig este conectat la peste 2.300 de bănci din Europa, iar în curând platforma va oferi suport şi pentru 11.000 de bănci din SUA şi Canada.

Astfel, cu o singură aplicaţie mobilă, utilizatorii pot vedea balanţa din conturile bancare şi pot monitoriza & gestiona portofoliul de acţiuni, ETF-uri, criptomonede, NFT-uri şi alte asset-uri financiare.

Conform unui studiu independent, 38% dintre români au sau au avut criptomonede până în prezent şi peste 84% dintre aceştia plănuiesc să investească în acest tip de asset, nişte procente mult peste piaţa internaţională, unde proporţia este de doar 10%. 

“Cu un interes atât de crescut, este nevoie de un hub complex, care să răspundă nevoii de a reuni toate asset-urile financiare ale investitorilor sub o singură umbrelă, sigură şi uşor de folosit. Ne dorim ca Aplicaţia Coingrig să devină asistentul financiar inteligent care răspunde acestei cereri”, a spus Radu Vulpescu, co-fondator al Start-up-ul local Coingrig.

Planurile companiei pe termen scurt vizează atragerea mai multor utilizatori activi în aplicaţie şi dezvoltarea de noi servicii şi integrări prin parteneriate strategice cu companii locale şi internaţionale. De asemenea, echipa Coingrig a fost recent selectată în acceleratorul Filecoin din Portugalia, securizând o rundă de investiţie pre-seed şi se află deja în discuţii cu potenţiali investitori pentru următoarea rundă de finanţare.

Spre deosebire de majoritatea aplicaţiilor financiare din piaţa românească prin care pot fi achizitionate criptomonede, Coingrig oferă un portofel digital non custodial, utilizatorii acestuia fiind în deplin control asupra activelor crypto deţinute. Serviciul Coingrig este unul total securizat, cheile private şi datele financiare ale utilizatorului fiind păstrate doar pe telefonul acestuia, nefiind partajate nici cu Coingrig şi nici cu oricare dintre furnizorii de servicii financiare integraţi în aplicaţie. 

Coingrig oferă transparenţă totală, fiind unul dintre puţinele portofele digitale care îşi pune la dispoziţia comunităţii către inspecţie codul sursă, pentru a demonstra că datele confidenţiale ale utilizatorului şi cheile private nu pleacă niciodată de pe telefon. 

Prin funcţia swap, utilizatorii Coingrig pot tranzacţiona peste un milion de active crypto sau monede token la cel mai bun preţ din piaţa descentralizată prin interogarea automată a până la 30 de platforme de schimb. Coingrig are comision 0 la aceste operaţiuni de swap.

Prin conectarea multiplelor servicii într-o singură aplicaţie, Coingrig reduce semnificativ timpul pe care utilizatorii îl petrec în administrarea activelor financiare. De asemenea reduce semnificativ şi şansele de eroare în operaţiunile crypto.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite