VIDEO Satul Constantin Brâncoveanu, grav afectat de furtuna violentă. Primar: 15 case nu mai au acoperiş

0
0
Satul Brâncoveni a fost cel mai afectat de furtuna violentă FOTO Facebook/Gabriel Stanciu
Satul Brâncoveni a fost cel mai afectat de furtuna violentă FOTO Facebook/Gabriel Stanciu

Furtuna violentă care a măturat Bărăganul a făcut pagube importante în localitatea Constantin Brâncoveanu, situată în apropierea locului unde a fost observat un vârtej uriaş care a luat pe sus, de pe DN21, un autocar cu 40 de persoane.

Primarul localităţii Dragalina, Gabriel Stanciu, se află în satul cel mai grav afectat de vijelie. Conform acestuia, nu există persoane rănite, ci doar pagube materiale. "Suntem în momentul evaluarii situaţiei. La Constantin Brâîncoveanu avem 15 case fără acoperiş, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Oamenii şi-au dat seama de pericol şi s-au adăpostit la timp din calea urgiei. Urmează să evaluăm situaţia şi la Dragalina", a declarat primarul Gabriel Stanciu.

Conform ISU Călăraşi, Planul Roşu de intervenţie în zonă a fost dezactivat. "Situaţia este sub control, cei 7 răniţi au fost transportaţi la UPU Slobozia şi nimeni nu este în pericol. Am intervenit cu zeci de echipaje, ajutaţi şi de colegii din Ialomiţa, dar şi de Serviciul de Ambulanţă", a precizat plt.adj. Ovidiu Tătăranu.

Şi subprefectul judeţului Călăraşi, Mihai Beştea, a confirmat că situaţia este sub control şi că satul Constantin Brâncoveanu a fost cel mai afectat de furtuna violentă. "Menţinem în permanenţă legătura cu autorităţile locale, pentru că la această oră au loc evaluarile situaţiei din teren. De altfel, în comuna Dragalina a fost activat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, iar noi aşteptam rezultatele evaluării pagubelor. Ştiu că nu sunt persoane rănite şi ne rugăm în continuare să nu mai trecem prin astfel de momente. Judeţul Călăraşi se află încă sub avertizare de cod galben", a explicat Mihai Beştea.

Marţi după-amiază, un autocar în care se aflau 40 de pasageri a fost luat pe sus de vântul puternic de pe DN 21 Călăraşi-Slobozia şi purtat mai bine de 50 de metri în aer, după care a fost aruncat în mijlocul câmpului. Furtuna violentă care a spulberat Bărăganul marţi după-amiază a avut o forţă nemaintâlnită. În localitatea Dragalina, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci şi a distrus acoperişurile mai multor locuinţe.

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite