UPDATE REZULTATE TITULARIZARE 2013 Rata de promovare a examenului, în urma contestaţiilor, este de 48%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii află pe 8 august rezultatele finale la examen Foto:Arhivă Adevărul
Dascălii află pe 8 august rezultatele finale la examen Foto:Arhivă Adevărul

Joi, 8 august, are loc afişarea rezultatelor la Titularizare, care le asigură profesorilor un post în sistemul de învăţământ preuniversitar. Acesta a fost primul examen pe care l-au dat absolvenţii de facultate care vor să se angajeze la o şcoală.

UPDATE ORA 15.00. După rezolvarea contestaţiilor, în judeţul Călăraşi, rata de promovabilitate la examen a ajuns la 48%. Din cele 59 de reclamaţii depuse, doar 8 profesori au avut noroc şi au reuşit să obţină note peste 7.

Peste 36.000 de candidaţi la nivel naţional

La examenul scris care s-a desfăşurat pe 30 iulie au participat, la nivel naţional, peste 36.000 de candidaţi, însă sunt disponibile doar în jur de 6.000 de posturi de titulari. La Călăraşi, au intrat în concurs 250 de cadre didactice.
Dintre acestea, 116 au obţinut note peste 7.00, 80 de profesori au fost notaţi între 5.00 şi 6.99 şi 60 de cadre didactice nu au reuşit să obţină un punctaj rezonabil. Au fost note cuprinse între 1.00 şi 4.99. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Călărşaşi, rata de promovabilitate la nivelul judeţului a fost de 46,47%.

Peste 6.000 de posturi pe perioadă nedeterminată scoase la concurs

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate peste 6.000 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural).
Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar (1.248), învăţători/profesori pentru învăţământ primar (1.122), educaţie fizică şi sport (344), matematică (318) şi limba engleză (261).
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului, explică reprezentanţii ministerului.

Subiecte dificile pentru mulţi candidaţi

Candidaţii s-au plâns de dificultatea subiectelor date la Titularizarea din 2013, în special din cauza ponderii crescute de subiecte de metodică a predării, lucruri pe care absolvenţii nu le mai învaţă obligatoriu şi astfel ţine de fiecare să se pregătească la acest capitol. Mulţi dintre ei au abandonat examenul când au văzut subiectele, alţii au încercat să trişeze şi au fost eliminaţi din examen.
Salariul de profesor nu este tocmai motivant, însă cei care vor să profeseze în sistem spun că o fac din pasiune şi fiindcă le place să lucreze cu copiii, alţii pentru că vor un job sigur.

În atenţia candidaţilor

8 august 2013-afişarea rezultatelor definitive. Repartizarea pe posturi se face în şedinţă publică la ISJ Călăraşi, în data 9 august 2013 pentru candidaţii care au obţinut note peste 7, în limita posturilor publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, şi în data de 14 august 2013 pentru candidaţii care au obţinut note peste 5.

Pe 14 august 2013 are loc Etapa a II-a de repartizare - pentru angajare pe perioadă determinată, iar pe 30 august 2013 - Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.
 

Vă recomandaăm şi:

REZULTATE TITULARIZARE 2013: Un număr de 138 de dascăli au contestat notele de la Titularizare

REZULTATE TITULARIZARE 2013 / Patru note de zece obţinute de dascăţii maramureşeni la titularizare

REZULTATE TITULARIZARE 2013 Profesorii, mai slab pregătiţi decât în 2012

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite