Unirea Principatelor Române de la 1859, sărbătorită la Muzeul Municipal

0
0
Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Muzeul Municipal
Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Muzeul Municipal

Primăria Municipiului Călăraşi, în colaborare cu Muzeul Municipal Călăraşi şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor ”Regina Maria”-filiala Călăraşi, a organizat manifestări dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul a avut loc în cadrul Muzeului Municipal Călăraşi.

"24 Ianuarie este pentru toţii românii o zi de sărbătoare, în care aniversăm evenimentul care a pus piatra de temelie a României moderne, Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească.

Astăzi, se împlinesc 160 de ani de la “Mică Unire” aşa cum a fost ea consemnată în istorie! La mulţi ani, România!", a transmis Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului. În cadrul manifestării, trei personalităţi marcante ale oraşului au primit titlul de cetăţean de onoare. este vorba despre prof. Nicolae Ţiripan, istoric, Gheprghe Frangulea şi Iulică Talianu, ziarişti de marcă ai Călăraşiului. Evenimentul s-a încheiat cu o simbokică Horă a Unirii, unde toţi cei prezenţi la manifestare au dat mână cu mână.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite