Unde şi când solicitaţi eliberarea unei cărţi de identitate. Programul ghişeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documetlee se eliberează de către Serviciul de Evidenţă a Populaţiei FOTO Facebook/Elena Rogoz
Documetlee se eliberează de către Serviciul de Evidenţă a Populaţiei FOTO Facebook/Elena Rogoz

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Populaţiei, din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi, eliberează zilnic, în medie, 55 de noi cărţi de identitate, iar în luna august, lună de vârf, chiar şi peste 100 documente pe zi.

Numai anul trecut au fost eliberate 13.200 de cărţi de identitate, SPCEP Călăraşi având arondate şi 16 comune pe evidenţă a populaţiei.

Programul de primire şi eliberare a documentelor este următorul:

Luni, marţi şi joi - între orele 08.00 şi 16.00

Miercuri - între orele 08.00 şi 18.30

Vineri - între orele 08.00 şi 13.30

Pe site-ul SPCEP Călăraşi, la adresa http://spclep.primariacalarasi.ro/informa%C8%…/formulare-tip, regăsiţi toate documentele şi formularele tip de care aveţi nevoie în vederea eliberării de cărţi de identitate sau documente de stare civilă.

Călărăşenii sunt avertizaţi să solicite intrarea în legalitate, prin eliberarea actului de identitate la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, cu sediul în strada Progresul, nr. 23, dacă au împlinit vârsta de 14 an ori deţin acte expirate.

În ce situaţii se schimbă buletinul

De asemenea, sunt aşteptaţi la ghişee şi cei care au actul de identitate deteriorat, pierdut, furat, distrus sau anulat, şi-au modificat numele sau prenumele (prin căsătorie, divorţ, adopţie, schimbare de nume pe cale administrativă), şi-au schimbat domiciliul, locuiesc pe o stradă cu denumirea schimbată sau cu imobilul renumerotat, localitatea de domiciliu are rangul schimbat ori a fost rearondată unei alte unităţi administrativ-teritoriale, fotografia din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului, au atribuit un nou CNP. „Menţionăm faptul că nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţioneaza după caz, cu amenzi cuprinse între 40 -80 lei”, atrag atenţia autorităţile.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite