Transport cu parfumuri contrafăcute, oprit la graniţă de poliţişti

0
0
Marfa a fost oprită la graniţă FOTO IGPF
Marfa a fost oprită la graniţă FOTO IGPF

Poliţiştii de frontieră de la Călăraşi au descoperit într-un ansamblu rutier sosit din Turcia peste 33.000 de articole de parfumerie, în valoare de 2 milioane de euro, susceptibile a fi contrafăcute, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Automarfarul era condus de un cetăţean turc în vârstă de 39 de ani, iar documentele de însoţire a transportului arătau că în ansamblul rutier erau materiale de construcţii din Turcia destinate unei firme de pe teritoriul României.

"Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, echipa comună de control a descoperit, ascunse printre materialele de construcţii, mai multe cutii care conţineau 33.200 de articole de parfumerie ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute", se arată în comunicatul IGPF.

Potrivit sursei citate, produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

Vă mai recomandăm şi:

Pont de la fermieri. Cum să recunoaştem tomatele cu chimicale: testul codiţei şi cercul alb din pulpă

Motivul pentru care elicopterul Black Hawk a aterizat în centrul Capitalei

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite