Tenaris CineLatino 2018: proiecţii gratuite de filme, de la comedie la documentar, thriller şi dramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Umorul în perspectivă românească şi braziliană, thrillere pline de suspans şi primul documentar care prezintă frumuseţea sălbatică a României fac parte din programul ediţiei cu numărul 7 a festivalului Tenaris CineLatino. Intrarea este liberă la toate proiecţiile, care vor avea loc între 3 şi 5 iulie în sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie.

Trei zile de proiecţii de film cu intrare liberă sunt programate la Călăraşi, între 3 şi 5 iulie, când are loc cea de-a şaptea ediţie a festivalului Tenaris CineLatino. Evenimentul este organizat de TenarisSilcotub şi face parte din iniţiativele de dezvoltare socială ale companiei, urmărind să construiască prin film punţi de dialog între oameni din culturi diverse.

Programul acestei ediţii va include filme lansate în ultimul an în România şi America Latină, printre care câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin şi primul documentar despre frumuseţea sălbatică a naturii din România. Toate proiecţiile au loc în sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, care este partener al acestui eveniment, alături de Consiliul Judeţean Călăraşi.

Festivalul Tenaris Cinelatino va începe marţi, în 3 iulie, cu premiera „Un soi de familie” (Una especie de familia, Argentina, 2017). Filmul reflectă eforturile unei doctoriţe din Argentina care încearcă să adopte un copil şi a fost descris de presa internaţională de specialitate ca „excelent realizat, sincer şi plin de emoţie”. Dramă cu elemente de thriller, „Un soi de familie” va crea atât suspans, cât şi momente de bucurie pe drumul lung către întemeierea unei familii. Proaspăt câştigător al Oscarului pentru Cel mai bun film străin, filmul „O femeie fantastică” (Una mujer fantastica, Chile, 2017) este o dramă foarte emoţionantă ce îndeamnă publicul să-şi abandoneze toate prejudecăţile şi va putea fi văzut în 4 iulie, de la ora 19.00.

Umorul în două viziuni

Fanii comediilor vor avea ocazia să descopere umorul în două viziuni: din România şi Brazilia. „Ghinionistul”  spune povestea plină de umor şi imprevizibil a unui tânăr chitarist care încearcă să se remarce, dar dă vina pe ghinion pentru toate eşecurile din viaţa lui. În rolurile principale îi veţi recunoaşte pe Gheorghe Visu, unul din marile nume  ale cinematografiei româneşti, şi pe mai tânărul său coleg Vlad Logigan.  „În căutarea nevrotică a serenităţii” (Neurotic Quest for Serenity, Brazilia, 2017) este un prilej perfect de a descoperi umorul brazilienilor, urmărind povestea unei actriţe de telenovelă în căutarea marelui rol al carierei sale.

Un moment special în această ediţie Tenaris CineLatino va fi proiecţia documentarului „România neîmblânzită”. Producţia este primul documentar de lung-metraj produs în România pentru distribuţie în cinematografe şi surprinde, în imagini spectaculoase, peisaje nealterate de trecerea secolelor, de la fauna şi flora din Delta Dunării la marii prădători din Carpaţi, toate descrise de vocea inconfundabilă a actorului Victor Rebengiuc. 

Cel mai de succes film românesc

Unul dintre cele mai de succes filme româneşti ale anului trecut, „Un pas în urma serafimilor”, câştigător al 8 premii Gopo şi al premiului publicului TIFF 2018, va fi prezentat la Călăraşi. Povestea este inspirată din viaţa regizorului debutant şi de experienţa acestuia de student într-un seminar teologic.

Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a 7-a ediţie şi are loc în Zalău (26-28 iunie), Câmpina (30 iunie – 1 iulie) şi Călăraşi (3-5 iulie), cele 3 oraşe din România în care TenarisSilcotub are activităţi de producţie. TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de fundaţia PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, care organizează an de an Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Călăraşi, Consiliului Judeţean Călăraşi şi al Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. 

PROGRAMUL COMPLET AL PROIECŢIILOR

Tenaris CineLatino, ediţia a VII-a

Călăraşi, 3-5 iulie 2018

Marţi, 3 iulie

ora 20.00 – „Un soi de familie”

Dramă/thriller. Argentina, 2017. Regia: Diego Lerman

Miercuri, 4 iulie

ora 17.00 – „România neîmblânzită”

Documentar. România, 2018. Narat de Victor Rebengiuc.

ora 19.00 – „O femeie fantastică”

Dramă. Chile, 2017. Regia: Sebastián Lelio

ora 21.00 – „Ghinionistul”

Comedie. România, 2017. Regia: Iura Luncaşu. Cu: Vlad Logigan, Levent Sali, Gheorghe Visu

Joi, 5 iulie

ora 17.00 – „Charleston”

Comedie/dramă. România, 2017. Regia: Andrei Creţulescu. Cu: Şerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc

ora 19.00 – „Un pas în urma serafimilor”

Dramă. România, 2017. Regia: Daniel Sandu. Cu: Ştefan Iancu, Vlad Ivanov, Toto Dumitrescu

ora 21.00– „În căutarea nevrotică a serenităţii”

Comedie. Brazilia, 2017. Regia: Paulinho Caruso.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite