Suspecţi de evaziune fiscală, săltaţi de mascaţi. Grupare infracţională care acţiona în 7 judeţe, destructurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două săptămâni, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 141 de percheziţii şi au pus în aplicare 75 de mandate de aducere. Faţă de 26 de persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate.


Totodată, au fost aplicate 457 de contravenţii, în valoare de aproape 1.120.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 64.000 de lei.
La începutul lunii mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi cei ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, au efectuat 16 percheziţii domiciliare. Descinderile s-au desfăşurat în Bucureşti şi în judeţele Hunedoara, Braşov, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Călăraşi şi Ilfov şi au vizat persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Operaţiuni fictive în acte

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 — 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale ar fi constituit un grup infracţional organizat care ar fi acţionat în domeniul agricol, al construcţiilor şi al comerţului cu piese auto.

Cei în cauză ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive. Aceştia ar fi înregistrat facturi emise de societăţi fantomă şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale societăţilor fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la peste 900.000 de euro.

Sechestru pe mai multe bunuri

Poliţiştii au pus în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind audiate la sediul D.I.I.C.O.T.—Structura Centrală, ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de 7 persoane.
Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor în cauză, până la concurenţa sumei de 900.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente financiar-contabile, un laptop şi 16.800 de euro şi au fost identificate trei arme, care aveau viza expirată din anul 2008, în cauză fiind întocmit dosar penal de către poliţiştii specializaţi în arme din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
 

Vă recomandăm şi:

19 descinderi la membrii unei grupări specializate în furturi şi fapte de corupţie

Descinderi. Tone de îngrăşăminte chimice şi produse petroliere, confiscate de poliţiştii de la Transporturi

Ce au găsit poliţiştii la cele 54 de percheziţii. Instalaţie artizanală pentru contrafacerea alcoolului şi maşini de lux folosite la comiterea infracţiunilor

Descinderi la 54 de adrese. Poliţia, pe urmele unei reţele de evazionişti

Descinderi cu mascaţi. Percheziţii la evazionişti cu materiale reciclabile de 2,2 milioane de euro

Descinderi la cei mai periculoşi hoţi din judeţul Călăraşi, la Sohatu. 29 de percheziţii la suspecţi de jafuri şi tâlhării

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite