Suspect de terorism, după gratii. Un bărbat din Roseţi plănuia să arunce în aer blocul în care locuia un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia, în acţiune Foto:Arhivă Adevărul
Poliţia, în acţiune Foto:Arhivă Adevărul

Un bărbat din judeţul Călăraşi, care intenţiona să detoneze o butelie cu gaz în scara blocului unde locuieşte un poliţist a fost arestat preventiv. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din comuna Roseţi, îl considera vinovat pe omul legii pentru arestarea fiului său.

UPDATE. ORA 12.00 Anchetatorii spun că suspectul a pus la cale răzbunarea, după ce, în 2010, fiul său a fost arestat pentru două violuri, unul urmat de moartea victimei. Faptele s-au în comuna Roseţi, victimele fiind două femei mult mai în vârstă decât autorul. Cea de-a doua femeie a fost omorâtă, deoarece l-a recunoscut pe agresor.

Vinovat pentru arestarea fiului

Potrivit IPJ Călăraşi, Alexandru V, suspectat de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. de terorism şi ultraj, a fost trimis pentru 30 de zile după gratii de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. „Bărbatul, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, plănuia detonarea unei butelii cu gaz, în scara blocului unde locuia un poliţist, pe care îl considera vinovat de arestarea fiului său. Pentru documentarea activităţii infracţionale, la 29 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului, de unde au ridicat mai multe înscrisuri din care rezulta intenţia acestuia de a comite fapta”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

SRI a intrat pe fir

În urma probatoriului administrat în cauză, în aceeaşi zi,  suspectul a fost reţinut de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi. Pe 30 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de terorism şi ultraj. În acest dosar au lucrat  Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciul Român de Informaţii.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite