Sprijin financiar. Firmele care angajează ucenici primesc subvenţii de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucenicia la locul de muncă aduce beneficii Foto:Adevărul
Ucenicia la locul de muncă aduce beneficii Foto:Adevărul

Veşti bune pentru angajatori. Firmele care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, sprijin financiar.


Banii se acordă pe perioada derulării contractului de ucenicie şi reprezintă o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţã al asigurărilor pentru şomaj.  Pentru a primi această subvenţie, angajatorul trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi.

 Cui vă adresaţi

Potrivit legii, poate fi încadrată ca ucenic orice persoană fizică ce a împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani, şi nu deţine o calificare pentru ocupaţia în care se organizează ucenicia la locul de muncă.  Contractul de ucenicie este un contract individual de muncă de tip particular, iar durata acestuia nu poate fi mai mare de 3 ani şi mai micã de 12 luni, în funcţie de nivelul de calificare pentru acre urmează să se pregătească ucenicul.  
Pentru relaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul AJOFM Călăraşi – Compartiment Formare Profesională sau la telefon 0242.318.376, 0242.318.377. Persoană de contact consilier  Mariana Vasile.

Citeşte şi: Suedezii caută muncitori. 20 de slujbe pentru şomeri, plătite cu salarii de 2.000 de euro lunar

Citeşte şi: Oferte de angajare din Cehia pentru şomeri. Cum poţi să câştigi o mie de euro pe lună, pe o perioadă nederminată

Citeşte şi: Lipsa locurilor de muncă în construcţii menţine şomajul ridicat


 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite