Spitalul din Călărași, inclus de OMS într-un proiect pilot de dezvoltare privind digitalizarea

0
Publicat:

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a venit pentru a doua oră în câteva luni la spitalul din Călărași pe care l-a inclus într-un proiect pilot de dezvoltare.

Delegație OMS la spitalul din Călărași FOTO Facebook/B.M.
Delegație OMS la spitalul din Călărași FOTO Facebook/B.M.

Prima vizită a avut loc pe 22 iulie, iar întâlnirea a avut drept scop realizarea unei evaluări pentru o finanţare ulterioară prin PNRR, pe componenta de digitalizare.

Bogdan Mihai, fost manager al unităţii medicale şi actual administrator public al judeţului Călăraşi, a precizat că delegaţia a sosit pentru efectuarea unei evaluări.

"Delegaţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, formată din Helen Caton-Peters, Karapet Davtyan, Ruzanna Grigoryan şi Ryan Dos Santos de la Biroul Regional OMS pentru Europa, împreună cu Cristian Calomfirescu din cadrul INSP România şi dr. Ioana Novac, a efectuat o vizită de evaluare în cadrul unităţii noastre, în vederea implementării ulterioare a unor finanţări din PNRR, pe componenta de digitalizare”, a precizat Bogdan Mihai.

Conform sursei citate, SJU Călăraşi a fost singura unitate medicală din afara Bucureştiului care a fost inclusă în acestă evaluare.

Reprezentanţii OMS s-au arătat surprinşi de modul în care au fost gândite şi implementate diverse măsuri de eficientizare la spitalul din Călăraşi.

"În cadrul discuţiilor purtate, Helen Caton-Peters a menţionat că unele proiecte pilot pe care le-am pornit la SJU Călăraşi se află în discuţie şi în cadrul unor spitale din SUA, fapt care ne confirmă cumva că drumul pe care noi am pornit este unul bun. Mai avem însă destule de făcut pe toate componentele de funcţionare şi sperăm că le vom aduce în normalitate", a precizat Bogdan Mihai.

Evenimetn regional, pe malul Borcei

A doua vizită a delegației străine a avut loc recent, în cadrul căreia a fost anunțată includerea spitalului din Călărași în proiectul pilot.

A doua vizită a OMS vine cu o veste extrem de bună pentru spitalul din Călărași care va fi inclus într-un proiect pilot de dezvoltare pe componentele de resurse umane, creșterea calității și digitalizare. O recunoaștere a muncii depuse de noi toți.

Delegația Biroului Regional OMS pentru Europa, Pavlos Theodorakis, Joao Breda, Angeliki Katsapi, George Angelopoulos și Prof. Valter Fonseca, a apreciat deschiderea de care dăm dovadă în abordarea tuturor subiectelor și au stabilit ca unul dintre evenimente regionale ce vor fi organizate în perioada următoare să aibă loc la Călăraşi. Nu știm dacă drumul către normalitate este simplu sau nu. Dar știm sigur că este unul pe care trebuie să mergem în fiecare zi”, a precizat Bogdan Mihai.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite