Simulare de incendiu la spital pentru testarea reacţiilor forţelor de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiu la spital cu scopul de a instrui personalul medical FOTO Facebook/ISU Călăraşi
Exerciţiu la spital cu scopul de a instrui personalul medical FOTO Facebook/ISU Călăraşi

Miercuri, în intervalul orar 13.00 - 14.30,  în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi s-au simulat mai multe intervenţii cu scopul de a pregăti personalul medical pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă. Pompierii au desfăşurat exerciţiul tactic în cazul producerii unui incendiu la subsolul clădirii.

Conform ISU Călăraşi, tema exerciţiului tactic de cooperare a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor. 

Potrivit scenariului, o persoană a avut de suferit în urma incendiului şi a rămas blocată, ceea ce a impus intervenţia rapidă a pompierilor la spitalul din Călăraşi. Personalul medical şi pacienţii aflaţi la parterul imobilului au fost evacuaţi din zona care s-ar fi inundat cu fum dens în urma incendiului produs la subsolul clădirii.

Aplicaţia tactică de cooperare cu forţe şi mijloace în teren s-a desfăşurat în condiţii optime, fiind bifate în mare măsură cererile scenariului de intervenţie, s-au simulat mai multe proceduri de intervenţie, iar la final, s-a putut spune că exerciţiul s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru o situaţie reală. 

Astfel de exerciţii de cooperare se vor mai desfăşura şi în următoarele etape, în concepţii asemănătoare, astfel încât personalul participant să poate deprinde abilităţi eficiente de salvare în condiţiile cele mai vitrege de intervenţie, au transmis reprezentanţii ISU Călăraşi.

Vă mai recomandăm şi:

De ce a fost arestată preventiv soţia criminalului de la Oneşti. Înfundată de obiectele găsite în poşetă

 

Orori din lagărul comunist. Povestea românului care a plătit cu viaţa protestul contra regimului FOTO

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite