"Şi tu poţi deveni poliţist!", campanie pentru încurajarea liceenilor să devină oameni ai legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de prevenirea criminalităţii şi cei de resurse umane din cadrul IPJ Călăraşi au demarat acţiunile în cadrul Campaniei „Şi tu poţi deveni poliţist”.Elevilor de liceu le-a fost prezentat oferta educaţională a de la şcolile de agenţi de poliţie şi de la Academia de Poliţie „A.I. Cuza”, în ideea că vor fi tentaţi să îmbrăţişeze această meserie.

Poliţiştii călărăşeni s-au întâlnit în ultimele zile cu elevi ai claselor a IX – XII-a de la Colegiul Barbu Ştirbei şi Liceul Danubius cu care au discutat despre specificul activităţii de poliţie şi despre condiţiile de admitere în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a se familiariza cu specificul acestei meserii, a fost proiectat un film realizat la nivelul IPJ Călăraşi, care dezvăluie secretele criminaliştilor, provocările întâlnite de poliţiştii de combatere a criminalităţii economice şi de investigaţii criminale, diversitatea situaţiilor întâlnite în trafic de poliţiştii rutieri sau în intervenţiile luptătorilor de la acţiuni speciale.

La întâlnirea cu liceenii au participat şi eleve de la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, aflate în efectuarea stagiului de practică la IPJ Călăraşi, care au răspuns curiozităţilor cu privire la condiţiile de cazare şi despre cum decurg cursurile într-o şcoală de poliţie.
 

Vă recomandăm şi:

Şoferii vitezomani şi băuţi la volan, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 800 de sancţiuni, aplicate în 6 zile

Băut şi fără permis, un tânăr din Olteniţa a fugit de poliţişti. Maşina pe care o conducea s-a oprit într-un cap de pod

Motociclistul care a izbit în plin o maşină a Poliţiei, înmormântat la Mănăstirea. Băiatul, fără permis, gonea pe DN31

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite