Sediu modern pentru Poliţia Locală din Călăraşi, într-o centrală termică reabilitată cu 3,8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noul sediu al Poliţiei Locale Călăraşi FOTO Facebook/PMC
Aşa va arăta noul sediu al Poliţiei Locale Călăraşi FOTO Facebook/PMC

Politia Locală din Călăraşi va avea un sediu modern în clădirea în care a funcţionat un punct termic şi care va fi modernizată. În acelaşi imobil va funcţiona şi centrul de comandă al traficului inteligent din oraş. Investiţia se ridică la 3,8 milioane de lei.

Proiectul european prin care va fi realizat acest Centru de comandă propune realizarea unui sistem inteligent de management al traficului pentru municipiul Călăraşi care să conducă la creşterea gradului de atractivitate a transportului public prin renunţarea la automobilul personal, dar care să ducă şi la creşterea siguranţei reţelei de transport public - transmit autorităţile.

Totodată, prin proiect se vor moderniza 17 intersecţii şi 5 treceri de pietoni (cu buton) prin instalarea de semafoare inteligente, reţele de electroalimentare si reţele de date, camere video de supraveghere şi senzori. 

Vor fi realizate  reţele de comunicaţii prin care toate punctele de prezenţă din teren (intersecţii) vor fi conectate cu Centrul de management al traficului, prin reţea de date, realizată pe suport de fibră optică. În prezent, în municipiul Călăraşi nu există niciun sistem de management centralizat al traficului rutier.

Centru de comandă pentru trafic inteligent

Întrucât Poliţia Locală a Municipiului Călăraşi avea nevoie de un nou sediu care să ofere condiţiile adecvate îndeplinirii responsabilităţilor s-a luat decizia ca aceasta să funcţioneze în imobilul cu Centrul de comandă. 

„Angajaţii Poliţiei Locale vor fi principalii utilizatori ai viitorului Centru, astfel că aceste două funcţiuni vor coexista în clădirea ce va fi consolidată, modernizată şi dotată. 

În etapa de finalizare a lucrărilor pentru sediul Poliţiei se va interveni cu lucrările de amenajare a Centrului, acestea presupunând dotări specifice, echipamente tehnice speciale (software de management al traficului, software de management al defectărilor, interfaţa cu operatorii sistemului de management al traficului etc).

Finalizarea proiectării este prevăzută pentru luna martie 2022 după care va urma etapa achiziţionării constructorului şi execuţia lucrărilor”, a anunţat Marius Dulce, primarul Călăraşiului.

Recent, autorităţile locale au avut o întâlnire cu proiectantul care va realiza documentaţia tehnică la stadiul Proiect Tehnic pentru viitorul sediul al Politiei Locale Călăraşi, situat într-un fost punct termic din str. Muşeţelului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noul guvernator al Deltei: „Şmecherul e foarte greu de prins, noi avem motoare de 100 de cai putere, iar el de 300“

Cine este misterioasa soţie a lui Kim Jong-un şi ce se ştie despre ea? Apariţii publice record pentru standardele nord-coreene

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite