Secretele celui mai titrat sportiv român. Ce ura cel mai mult Ivan Patzaichin: Toate zilele erau la fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre cei mai titraţi sportivi ai României a încetat din viaţă FOTO Mediafax
Unul dintre cei mai titraţi sportivi ai României a încetat din viaţă FOTO Mediafax

Fost canoist, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint, Ivan Patzaichin a fost un personaj de poveste. Omul Deltei ne-a dezvăluit în urmă cu 2 ani micile sale secrete.

Într-un interviu pentru Adevărul din 11 iulie 2019, când s-a aflat la Călăraşi, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a dezvăluit câteva dintre micile sale secrete. 

În 2019, acesta s-a aflat pentru al şaptelea an consecutiv la Călăraşi, unde a fost sărbătorită Ziua Dunării. Atunci a povestit că revine de fiecare dată cu bucurie pentru a lua parte la manifestări şi pentru a promova un stil de viaţă sănătos, pentru a-i îndemna pe oameni să facă mişcare. Totodată, a lansat şi un apel pentru a menţine curate apele care ne înconjoară, pentru a respecta natura.

Ivan Patzaichin a spus amuzat că în copilărie ura peştele pentru că de trei ori pe zi, dimineaţă, la prânz şi seara, acestea erau bucatele pe care le gătea mama sa în satul pescăresc din Deltă, unde s-a născut.

 „Doar duminica tăia câte o găină şi se schimba meniul. Atunci eram foarte fericit. În rest, toate zilele erau la fel, peşte la fiecare masă. Uram peştele în copilărie, mâncam de 3 ori pe zi”, povesteşte campionul Ivan Patzaichin. Deşi în cariera sa a străbătut lumea în lung şi în lat, preparatele sofisticate nu l-au cucerit. A rămas fidel unei alimentaţii simple şi sănătoase, gastronomiei din Delta Dunării, leagănul copilăriei sale. Dintre toate preparatele din peşte, de departe, carasul prăjit cu mujdei şi mămăligă era preferatul său. 

Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Ivan Patzaichin era internat de trei luni la Spitalul Elias din Capitală. Fostul canoist suferea de o boală incurabilă despre care familia nu a oferit mai multe detalii.Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viaţă. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Vă mai recomandăm şi:

Calea Victoriei, Champs Elysees-ul României. Povestea celebrei străzi care atrage oamenii ca un magnet

Vacanţa unor români în Antalya. „Te simţi bine ca turist. Preţurile te şochează, la Mamaia ne-ar fi golit buzunarul“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite