Reabilitatea energetică a Colegiului Economic din Călărași, primul contract de finanțare prin PNRR

0
0

Primăria Municipiului Călărași este beneficiarul primului contract de finanțare în cadrul PNRR privind renovarea energetică a clădirilor publice. Colegiul Economic nr.2 va fi modernizat cu aproximativ 1,4 milioane de euro.

Colegiul Economic va fi reabilitat energetic cu fonduri prin PNRR FOTO Facebook Colegiul Economic
Colegiul Economic va fi reabilitat energetic cu fonduri prin PNRR FOTO Facebook Colegiul Economic

Primăria Municipiului Călărași este beneficiarul primului contract de finanțare în cadrul PNRR privind renovarea energetică a clădirilor publice. Colegiul Econimic nr.2 va fi modernizat cu aproximativ 1,42 milioane de euro până la 1 august 2025.

Municipiul Călărași a identificat necesitatea realizării unor lucrări de reabilitare energetică a Colegiului Economic Călărași, corpurile C1,C2 ,C3 (Școala nr.2) și a depus proiect pentru obținerea unei finanțări care, recent, a fost aprobată.

Realizarea intervențiilor de creștere a eficienței energetice propuse pentru clădire va conduce, pe de o parte, la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea fiecărei clădiri.

Vorbim aici despre 57,83 %. Pe de altă parte, această modernizare va reduce consumul de energie primară și emisiile de CO2, situate în intervalul 30%, în comparație cu starea de pre-renovare, cu  59,05 %, respectiv 58,84 %”, a explicat Marius Dulce, primarul Călărașiului.

Alte trei școli vor fi modernizate

Altre trei unități de învățământ din Călărași vor fi reabilitate energetic. Este vorba despre:

 Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul Călăraşi, Corp A. Valoarea maximă eligibilă: 4.983.544,57 lei (fără TVA), adică 1.012.360 euro (fără TVA).

-Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul Călăraşi, Corp B. Valoarea maximă eligibilă: 1.860.780,60 lei (fără TVA), adică 378.000 euro (fără TVA).

Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu Călăraşi, Corpurile C1, C2 şi C3. Valoarea maximă eligibilă: 17.225.307,06 lei (fără TVA), adică 3.499.158,40 euro (fără TVA).

Prin aceste proiecte se vor realiza lucrări de anvelopare a clădirilor, instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire, a sistemului de iluminat, a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior.

Totodată se urmăreşte şi instalarea de staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice aferente clădirilor publice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare/staţie.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite