Răposatul George Naghi, cel mai bogat om al Călăraşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul miliardar al Călăraşiului a intrat în afaceri imediat după Revoluţie. Răposatul George Naghi, patronul fabricii de mezeluri Aldis, a lucrat în alimentaţie publică înainte de 1989,  fiind la un moment dat chiar şef de hotel. După 1990 a intrat în afaceri, reuşind să pună pe picioare una dintre cele mai importante fabrici din industria cărnii din România.


Patronul producătorului de mezeluri Aldis declara în urmă cu un an să-şi găsească sfârşitul într-un cumplit accident nautic pe braţul Borcea că este pasionat de apă şi îi place adrenalina, fiind înnebunit să se plimbe cu iahtul sau cu şalupa pe Dunăre. George Naghi spunea că era mulţumit de viaţa pe care o duce şi că a avut noroc la bani încă din tinereţe, niciodată nu i-au lipsit.
La aproape 20 de ani de la lansarea în afaceri pe cont propriu, George Naghi, care deţinea împreună cu soţia sa producătorul de mezeluri Aldis Călăraşi, unul dintre principalii jucători pe piaţa internă, era convins că a pus pe picioare un business bun.

A dat slujbe foştilor colegi

În afacerea de familie pe care a demarat-o George Naghi în 1991 şi care a devenit, ulterior, imperiul Aldis, fostul cârciumar şi-a adus toţi colegii. „80% din personalul care a exista în comerţul de stat înainte de Revoluţie lucrează la fabrica de mezeluri. Fiecăruia i-a dat o slujbă. Nu a existat om pe care să nu-l ajute. Cred că acest lucru i-a dat mereu forţa să construiască. A fost împăcat sufleteşte că nu a muncit doar pentru el“, a spus Nicolae Boroş, unul dintre foştii colegi.

Cea mai mare unitate de producţie din ţară

Cu o avere estimată la aproximativ 27-28 de milioane de euro, patronul Aldis deţinea una dintre cele mai mari unităţi de producţie din ţară, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone pe zi. După ce a dus Aldisul în topul companiilor autohtone, cu o cotă de piaţă de peste 15%, conform estimărilor proprii, investitorul şia îndreptat atenţia şi spre alte domenii. Dorea să impulsioneze afacerile din agricultură şi zootehnie, dar şi să intre pe un segment nou, cel al comerţului cu cereal.
Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pe lista acţionarilor producătorului de mezeluri Aldis se află George Naghi - 63,96 şi soţia sa, Alina Constanţa Naghi, cu 35%. Naghi mai era acţionar şi la firmele Campis SRL (cu obiect de activitate lucrări de construcţii), Aldis Ap SRL (cu activităţi în agricultură şi zootehnie), precum şi la Aldis Prod Impex SRL (cu obiect de activitate fabricarea produselor din carne). Pe lista proprietăţilor deţinute de familia Naghi se mai află şi o pensiune agroturistică cu 30 de camere, o investiţie de aproximativ opt milioane de euro.

Se ocupa de agricultură

George Naghi renunţase cu puţin timp înainte să moară la funcţia de administrator al producătorului de mezeluri Aldis -  lucru care a cam lăsat fără cuvinte multă lume din industria cărnii - nu neapărat pentru că voia să iasă din afaceri, ci pentru a avea mai mult timp pentru agricultură, un domeniu de care s-a ocupat direct în ultimii ani. Naghi avea în administrare o suprafaţă de circa 2.000 de hectare de teren agricol, dar şi mai multe ferme de vite şi de oi. Omul de afaceri voia să iasă pe piaţă cu produse bio, o nişă despre care credea că are potenţial în următorii ani. Grupul mai deţine un abator modern, dar şi o reţea importantă de magazine.

L-a apărat Tărăcilă

Fostul parlamentar Doru Ioan Tărăcilă a fost avocatul lui George Naghi în anii '80, când miliardarul, pe atunci cârciumar, avea probleme cu legea ilicitului. „Aşa era pe atunci, orice cârciumar era luat la ochi de statul român. L-am reprezentat pe George Naghi şi am câştigat procesul", a declarat Tărăcilă. Avocatul spune că mereu a fost surprins de relaţia miliardarului cu ultima sa soţie.

Soţia se ocupa de afaceri

„Ce m-a uimit la el este că şi-a păstrat afecţiunea faţă de familie şi după ce a devenit atât de bogat. Soţia lui, Alina, a fost la un moment dat internată într-o clinică din Viena pentru şase luni, pentru atacuri de panică. George a închiriat un apartament la Viena şi a stat cu ea tot timpul. Ea ţinea frâiele afacerii, o femeie foarte capabilă", a declarat Doru Ioan Tărăcilă.

Viaţa pare desprinsă dintr-o telenovelă

Moartea subită a miliardarului din Călăraşi la 7 august 2011 a scos la iveală amănunte picante din viaţa acestuia. George Naghi era recunoscut pentru pasiunea cu care îşi trăia viaţa. S-a însurat de trei ori, a căzut în mrejele unei femei superbe, care i-a dăruit un băiat, şi nici acum, la bătrâneţe, nu trecea indiferent pe lângă o femeie frumoasă.
George Naghi, poreclit „Bozgoru", nu şi-a refuzat nici o plăcere şi a trăit mereu pe muchie de cuţit. A reuşit, totuşi, să se facă iubit de toată lumea şi, în ciuda escapadelor amoroase, şi-a păstrat aproape familia.
Cea de-a doua soţie e şefă la un magazin Aldis din Călăraşi, Alina, cea de-a treia soţie, îi tolera aventurile şi încerca din răsputeri să-l împace cu fiul său, rezultat dintr-o relaţie de la sfârşitul anilor '80, iar fiica sa vitregă se implică deja în afacerile familiei.

Nu a stat singur

Viaţa lui George Naghi pare ruptă din telenovele. „Miliardarul Aldis" s-a căsătorit prima oară în tinereţe, însă relaţia s-a destrămat repede. Naghi nu a stat mult timp singur.
S-a îndrăgostit la prima vedere de Cornelia, funcţionară la o societate din alimentaţia publică. Erau încă soţ şi soţie când Bozgoru a început afacerea Aldis, imediat după Revoluţie. Căsnicia lor a fost umbrită însă de o altă femeie. Sorina, o tânără de o frumuseţe răpitoare, care i-a dăruit proaspătului om de afaceri un băiat, Tudor. Relaţia cu Cornelia a fost definitiv compromisă după ce George Naghi l-a recunoscut pe Tudor, acum în vârstă de 25 de ani.

Vă recomandăm şi:

Aldis, marca înregistrată a Călăraşiului

Cum a petrecut miliardarul George Naghi fatidica zi de 7 august 2011. Ultimele cuvinte ale patronului Aldis: „Aşteptaţi-ne, venim repede!“

Imperiul Aldis, salvat de văduva milionarului George Naghi

FOTO Regretatul miliardar al Bărăganului, George Naghi, ar fi împlinit astăzi 61 de ani. Imagini inedite din tinereţea patronului Aldis

Revenire spectaculoasă. La un an de la moartea fulgerătoare a miliardarului George Naghi, fabrica de mezeluri Aldis, în top

Protest la fabrica de mezeluri Aldis. Angajaţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit lefurile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite