Revenire spectaculoasă. La un an de la moartea fulgerătoare a miliardarului George Naghi, fabrica de mezeluri Aldis, în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta celor mai mari procesatori de carne din România Foto: ZF
Harta celor mai mari procesatori de carne din România Foto: ZF

Deşi moartea fulgerătoare, în urmă cu un an, într-un tragic accident nautic pe braţul Borcea a miliardarului George Naghi, a însemnat declinul imperiului, fabrica de mezeluri Aldis continuă să se situeze în topul primelor zece companii de procesare a cărnii din România.

Potrivit Zf, primele zece companii de pe piaţa românească a cărnii pot procesa împreună într-un an aproximativ 260.000 de tone de carne, cantitate suficientă pentru a acoperi un sfert din consumul intern din ţară.

image

Declinul unui imperiu

Ca să iasă din declinul declanşat când s-a prăpădit George Naghi, văduva Alina a vândut, în februarie 2012, ferma Aldis, cel mai drag loc al miliardarului, dar şi  terenurile agricole ce aduceau un profit consistent. Ea a bătut palma cu libanezul Jihad Ibrahim al Khalil care deţine 21.000 de hectare de teren agricol în judeţele Călăraşi, Giurgiu şi Constanţa. Cele 3 milioane de euro obţinute în urma tranzacţiei nu au ajutat însă la ieşirea din impas. Din contră.

Magazine închise, întârzieri salariale

Necazurile s-au ţinut lanţ în continuare. De la întârzierile salariale, s-a ajuns în martie 2012 la închiderea câtorva magazine Aldis din ţară.  Vânzările au scăzut considerabil, iar conducerea companiei a decis să renunte la câteva puncte de desfacere a cărnii şi a preparatelor. La Lehliu, Olteniţa şi Râmnicu Vâlcea s-a pus lacătul la uşă. Apropiaţii familiei susţin că recent Alina Naghi a reuşit să obţină un credit prin care a acoperit o parte din datorii, reuşind astfel să pună compania pe linia de plutire.

Fabrica fondată de George Naghi

Tragedia din 7 august 2011

George Naghi a murit pe data de 7 august, la vârsta de 59 de ani, într-un accident nautic produs pe braţul Borcea în zona dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu. El se afla în barcă, la o plimbare, cu soţia, Alina(53 de ani), care a suferit mai multe traumatisme. Firma Aldis pe care a fondat-o în 1991 reprezintă o investitie de circa 70 de milioane de euro. Aldis Călăraşi se află printre marii jucători de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010, procesând 15.000 de tone de carne/an. Familia Naghi figurează în topul Forbes cu o avere de 28 milioane de euro.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite