Prognoza meteo: Vine vreme de coşmar. Ce fenomene violente lovesc România, unde se anunţă ploi devastatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploi puternice în mai multe regiuni FOTO S.I.
Ploi puternice în mai multe regiuni FOTO S.I.

Temperaturile continuă să fie plăcute pentru data din calendar, însă furtunile şi ploile torenţiale vor cuprinde România. În următoarele două săptămâni vor cădea precipitaţii abundente, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Luni, 9 septembrie, cerul va avea înnorări şi vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descărcări electrice, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, local în zonele montane şi submontane şi pe spaţii mici în rest, cu o probabilitate mai mare de apariţie în sud-vest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe spaţii mici cantităţile de apă ce se vor înregistra vor fi mai însemnate.

Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona Munţilor Banatului, iar în prima parte a intervalului local şi temporar în vest, centru şi nord. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 14...15 grade.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni:

Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019

Conform ANM, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va putea face partea de vest-nord-vest a teritoriului, unde regimul termic se va încadra în limite normale. Precipitaţiile vor fi în general excedentare în jumătatea de vest a ţării şi vor fi apropiate de normalul climatologic al săptămânii în restul teritoriului, cu o posibilă tendinţă deficitară în sud-est.

Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, exceptând partea de sud-sud-est a teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de normal. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-estice şi înla munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sudice şi apropiate, în general, de cele specifice perioadei, în restul zonelor. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decâtcele normale pentru această săptămână în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest se vor încadra în general în limitele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu un posibil deficit uşor în sud-vestul şi sud-estul teritoriului.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016.

Citeşte şi:

Dat dispărut de chiriaş, a fost găsit într-o urnă la crematoriu. Misterul morţii unui bătrân înstărit şi tânărul care-i revendică averea cu un testament dubios

VIDEO Pilotul lui Putin, dezvăluiri despre liderul de la Kremlin

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite