Prognoza meteo: scad temperaturile cu 15 grade. În ce regiuni va ploua, unde se anunţă ninsori şi de când se încălzeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme rece şi cu ploi în umătoarele zile FOTO Adevărul
Vreme rece şi cu ploi în umătoarele zile FOTO Adevărul

Schimbarea radicală a vremii aduce temperaturi deosebit de scăzute în următoarele zile. Meteorologii spun că va fi mai frig cu 10-15 grade, iar in toată ţara îşi fac apariţia ploile. În unele regiuni se anunţă brumă, iar vântul va bate cu putere la munte unde se anunţă ninsori.


Duminică, 26 martie, vremea continuă să se răcească uşor, astfel încât regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât cele normale pentru ultima decadă a lunii martie. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în depresiuni şi 14 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade.

În cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii, iar în nord şi în centru acestea vor fi mixte, la munte mai ales ninsori, iar în restul teritoriului va ploua. În cursul nopţii aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în restrângere către sud şi est, în timp ce în regiunile intracarpatice spre sfârşitul intervalului, local se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane.

Săptămâna începe cu precipitaţii

Nici prima zi a săptămâni nu aduce schimbări majore la nivel termic. Vor fi ploi slabe în sud, în est şi parţial în centru, iar la munte şi ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, dar şi în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan. Regimul termic, în general, sub cel normal în acestă perioadă din an, în mare parte din ţară, va fi caracterizat de temperaturi maxime ce se vor încadra între 7 şi 15 grade şi minime între -5 şi 5 grade. La sfârşitul nopţii, se va produce brumă, local în Transilvania şi Maramureş, pe spaţii mici în Crişana şi în Banat şi izolat în restul teritoriului. În zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă.

De marţi, începe să se încălzească, iar norii dispar din peisaj. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. În zonele joase de relief, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Prognoza meteo: ploi puternice lovesc România. De când şi unde se anunţă precipitaţii abundente, cât de cald va fi

Alertă meteo: România, lovită de un ciclon periculos. Vin două zile de iarnă

Prognoza meteo: iarna se întoarce în forţă. Unde lovesc ninsorile, cât de frig se face şi în regiuni apare ploaia îngheţată

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite