Prognoza meteo: România, împărţită în două anotimpuri. Ce ne aşteaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme neobişnuită în România FOTO Shutterstock
Vreme neobişnuită în România FOTO Shutterstock

Vremea se încălzeşte însă România va fi împărţită în două anotimpuri: în timp ce în vestul ţării se aşteaptă maxime de vară, în restul regiunilor se anunţă brumă şi ceaţă.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), luni, 10 mai, vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni caldă în regiunile vestice, în timp ce în restul ţării valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale ale datei, dar va fi răcoare dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute în zona montană înaltă şi în sudul Banatului, local şi temporar în Oltenia, Transilvania şi Moldova şi izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14…17 grade în estul Dobrogei şi 26 de grade în Banat şi Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse între -1…0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor mai fi condiţii de brumă şi 14 grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti,  vremea se va menţine frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Marţi, anunţă meteorologii, alorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, vremea menţinându-se caldă în regiunile vestice şi apropiată de normal în restul ţării. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în sud-vest şi doar izolat şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade pe litoral şi 26 de grade în vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare frumoasă, dar încă răcoroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

Şi în următoarele zile va fi cald, în special în regiunile sudice, în cea mai mare parte a intervalului, iar o răcorire se va resimţi doar  joi în vest, centru şi nord. Miercuri şi joi, anunţă ANM, va ploua în majoritatea zonelor, apoi cu precădere în jumătatea de nord; vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice.

Vă mai recomandăm şi:

Femeia care a oprit „trenul morţii”. Destinul trist al Vioricăi Agarici, fiică de boier, prigonită de comunişti

Păcatele Înalt Prea Misoginului Teodosie, un arhiepiscop cu convingeri de Evul Mediu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite