Prognoza meteo: Frigul loveşte România. Cât scad temperaturile şi când se îndreaptă vremea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme rea în toată ţara FOTO Shutterstock
Vreme rea în toată ţara FOTO Shutterstock

După căldura sufocantă vine frigul, dar şi vijelii şi ploi torenţiale. Aceasta este prognoza pentru ziua de miercuri, 20 mai. Vremea rea vine şi cu o răcire accentuată. Meteorologii anunţă maxime cu 10 grade mai mici faţă de cele înregistrate în ultimele zile. De joi, ploile se răresc, însă se anunţă frig în toată ţara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), miercuri, 20 mai, în jumătatea de sud a ţării gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi vor fi condiţii de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi local însemnate. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, astfel de fenomene se vor semnala cu o probabilitate mai mare în zonele montane, iar vântul va sufla în general moderat. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior cu precădere în sud şi est, astfel că maximele se vor situa între 17 şi 25 de grade, iar minimele între 3 şi 14 grade.

Vreme instabilă se anunţă şi la Bucureşti. Conform ANM, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot înregistra cantităţi însemnate de apă. Temperatura aerului va fi în scădere faţă de intervalul anterior, cu o maximă de 18...20 de grade şi o minimă de 12...13 grade.

Joi, 21 mai, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi răcoroasă, chiar rece în nordul şi centrul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi local în zonele montane şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice. Acestea vor avea şi caracter de aversă şi cu totul izolat se vor mai semnala descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 22 de grade, iar cele minime, în general, între 1 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Şi în Capitală, vremea va fi răcoroasă, dar se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, astfel încât probabilitatea apariţiei acestora va fi în scădere. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite