Şoferii vitezomani, amendaţi în weekend. Poliţia a aplicat peste 12.000 de sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii vitezomani, traşi pe dreapta FOTO Adevărul
Şoferii vitezomani, traşi pe dreapta FOTO Adevărul

Peste 2.500 de permise de conducere au fost reţinute, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni naţionale care a urmărit depistarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive.

În perioada 15 -17 mai 2020, poliţiştii rutieri au acţionat, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului de viteză ori consumul de băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 22.201 sancţiuni contravenţionale, 12.859 pentru depăşirea vitezei legale, 394 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 8.948 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Conform IGPR, au fost reţinute 2.509 permise de conducere, 1.389 dintre acestea pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale, 394 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 726 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Poliţiştii rutieri au efectuat 21.185 de testări pentru stabilirea prezenţei în aerul expirat a alcoolului şi 319 testări pentru stabilirea consumului de substanţe psihoactive.

În această perioadă, poliţiştii au constatat 346 de infracţiuni, 163 dintre acestea fiind fapte de conducere a unui autovehicul de o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar 11 au fost fapte de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite