Primele rezultate ale analizelor în cazul fetiței de patru ani care a murit după ce a mâncat pește

0
Publicat:

Analizele probelor luate de DSV din magazinul sătesc din Călărași arată că peștele era infestat cu bacterii peste limitele normale.

Macrou Arhivă Adevărul
Macrou Arhivă Adevărul

În cazul probelor prelevate de la alimentele din magazin cât și din frigiderul familiei respective, au ieșit valori peste limita admisă de enterobacteriacee. Asta înseamnă bacterii cum ar fi klebsiella sau salmonella, care pot produce boli grave dacă ajung în mâncare, așa cum s-a întâmplat în acest caz, conform Digi 24.

Și inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au prelevat probe, însă până acum nu a fost comunicat un rezultat.

Magazinul a fost închis pentru o perioadă de 30 de zile, iar administratorul a fost amendat cu 20.000 de lei, pentru că vindea pește fără să aibă autorizație sanitar-veterinară.

O fetiţă de patru ani a murit luni în judeţul Călăraşi după ce ar fi consumat peşte, cauza posibilă fiind o toxiinfecţie alimentară. „În cursul zilei de 29.04.2024 s-a înregistrat un eveniment tragic în judeţul Călăraşi, decedând în aceeaşi zi, în cursul dimineţii, o fetiţă de 4 ani şi în jurul prânzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat iniţial ca suspiciune de toxiinfecţie alimentară, fiind posibil incriminat peştele consumat în cursul zilei de duminică. La masă au participat 10 persoane, din care 4 copii şi 6 adulţi, produsele consumate au fost numeroase (peşte, ceafă porc, mici, cârnaţi porc, coaste porc, gogoşi). Greţuri şi vărsături au avut doar fetiţa de 4 ani şi bunica acesteia“, a informat Ministerul Sănătăţii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite