Primele autobuze electrice ajung la Călăraşi. 36 de staţii pentru călători vor fi modernizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele autobuze electrice ajung la Călăraşi în această toamnă FOTO Facebook/M.D.
Primele autobuze electrice ajung la Călăraşi în această toamnă FOTO Facebook/M.D.

Primele autobuze electrice, achiziţionate cu finanţare europeană, vor ajunge la toamnă în Călăraşi. Conform proiectului, se urmăreşte creşterea atractivităţii transportului public, dar şi modernizarea acestuia.

Contractul de finanţare s-a semnat pe 24 februarie 2020. Valoarea totală a proiectului, unul complementar celui ce vizează reabilitarea întregii căi de rulare a transportului public local de pe străzile Bucureşti şi Prel. Bucureşti, este de 13.276.454,13 lei. Suma nerambursabilă solicitată a fost de 11.761.992,94 lei (din care 10.201.728,58 lei din FEDR şi 1.560.264,36 lei din bugetul naţional).

Se vor achiziţiona patru autobuze cu sistem de propulsie ecologică şi echipamente de ticketing on-board şi se vor moderniza 36 de staţii de autobuz de pe traseele 2 şi 3 ale transportului public de călători. 

"Staţiile de pe traseul 1 vor fi modernizate prin proiectul ce vizează străzile Bucureşti şi Prel. Bucureşti. Prin acest proiect se va mai crea o aplicaţie software destinată informării pasagerilor asupra programului mijloacelor de transport, în staţiile de călători şi autobuze urmând să fie amenajate panouri cu aceste informaţii", a anunţat Marius Dulce, primarul Călăraşiului. 

Achiziţia în cadrul acestui proiect a fost realizată pe două loturi: Lotul 1 (autobuze) a căror furnizare este estimată pentru luna octombrie 2022, urmând să aibă loc achiziţia de servicii de supervizare, furnizare şi punere în funcţiune a echipamentelor.

În Lotul 2 au fost incluse staţiile pentru călători şi echiparea acestora. Contractul s-a semnat în luna aprilie 2022, iar începerea furnizării este estimată în luna septembrie, după construirea platformelor staţiilor. Finalizarea implementării proiectului este estimată în luna februarie 2023. În luna martie 2022, autorităţile locale au semnat contractul de achiziţie a mijloacelor de transport publice cu propulsie ecologică, având o valoare de 8,6 milioane de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Coloana a cincea a Kievului. De ce ar trebui să se teamă Putin de rezistenţa ucraineană

Foreign Policy: De fapt, economia rusă face implozie. Nouă mituri false despre efectele sancţiunilor şi ale ieşirii companiilor de pe piaţa rusă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite