Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov: „Dragi pacienţi, ştiaţi că aveţi acest drept?“

0
0
La externare, pacienţii trebuie să primească reţetă compensată de la spital FOTO Adevărul
La externare, pacienţii trebuie să primească reţetă compensată de la spital FOTO Adevărul

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a explicat într-o postare pe pagina sa de socializare ce drepturi au pacienţii externaţi din spital.

Medicul de familie spune că pacienţii, la externarea din spital, au dreptul să primească o reţetă compensată, pe lângă scrisoarea medicală şi concediul medical. În cele mai multe cazuri, arată Sandra Alexiu, doctorii din spital trimit pacienţii la medicul de familie. 

„Contractul-cadru prevede ca la externarea din spital, pacientul să primească pe lângă scrisoarea medicală, reţeta compensată, concediul medical şi consiliere din partea echipei medicale. Dragi pacienti, ştiaţi ca aveţi acest drept?  În cazul în care NU se eliberează reţetă, medicul din spital este sancţionat confirm contractului cu 200 de lei per reţetă neeliberată", scrie Sandra Alexiu.

Printre motivele pe care le invocă medicii din spital sunt unele, de-a dreptul puerile, printre care şi faptul că nu îii lasă şefii ori nu au tuş.

„Dar ce să vezi, medicii din marea majoritate a spitalelor nu eliberează reţetă compensată (că nu au semnătura electronică, imprimantă, curent, internet, tuş, management, chef sau nu îi lasă şefii), dar trimit pacientii la medicii de familie să le transcrie. Iar acum, în loc să aplice Contractul, adică spitalelor sancţiunile prevăzute de acesta (Hotărâre de Guvern, nota bene!), impută medicilor de familie aceste reţete eliberate în ziua externării pacienţilor care NU au primit reţetă de la spital!", spune medicul Alexiu.

Aproape toţi medicii au fost notificaţi

Sandra Alexiu arată în postarea sa că aproape toţi medicii de familie din Bucureşti au primit notificări legate de nerespectarea procedurilor în spitale.

„Aproape toţi medicii de familie din Bucureşti au primit de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), în locul deconturilor legale după raportarea lunii noiembrie, notificări pentru a acoperi nerespectarea procedurilor de la spitale", scrie medicul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

    

Cum te poţi infecta cu Omicron. Medic: Şansele să intri în contact cu el la un ceai cu prietenii sunt 100%

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite