Pregătiri de iarnă: 52 de utilaje vor deszăpezi drumurile din judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de utilaje sunt gata de intervenţie la Călăraşi FOTO Facebook/Vasile Iliuţă
Zeci de utilaje sunt gata de intervenţie la Călăraşi FOTO Facebook/Vasile Iliuţă

Flota de utilaje şi autospeciale aparţinând drumarilor călărăşeni este pregătită pentru sezonul rece. Pentru deszăpezirea din sezonul 2021-2022 sunt pregătite 52 de utilaje, din care 36 aparţin societăţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi.

Pe reţeaua de drumuri naţionale din administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa care cuprinde judeţele Constanţa, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea au fost realizate activităţile specifice de punere în ordine pentru iarnă. 

Au fost efectuate reparaţii asfaltice, colmatări de fisuri şi crăpături asfaltice conform programului stabilit; a fost montată integral semnalizarea de iarnă, iar montarea panourilor parazăpezi este în curs de desfăşurare. 

Conform DRDP Constanţa, sunt pregătite toate cele 37 de baze de deszăpezire şi puncte de sprijin. Există 9 staţii de preparare soluţie lichidă de clorură de calciu şi 17 bazine de stocare soluţie lichidă de deszăpezire, 26 depozite acoperite de sare, fiind în stoc cantităţile de sare, clorură de calciu, produs ecologic prevăzute de normativul AND 525/2013, pentru această dată. 

De asemenea, a fost stabilit programul comun de măsuri între D.R.D.P. Constanţa şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie – Direcţia Rutieră. 

Cât priveşte situaţia autoutilajelor de deszăpezire, sunt în vigoare acorduri cadru pentru toate loturile şi sunt semnate toate contractele subsecvente de intreţinere iarnă, fiind emise ordinele de începere şi comenzile pentru introducerea utilajelor în bazele de deszăpezire, au anunţat reprezentanţii DRDP Constanţa.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperire uimitoare în munţi, lângă Sarmizegetusa Regia. Ce au lăsat în urmă romanii din anii războaielor cu dacii

Sute de turişti se pregătesc să celebreze ziua Sfinxului din Bucegi. „Ora magică“ la care se formează piramida de lumină VIDEO

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite