Pregătire slabă. Doar un sfert din candidaţii care dat examenul auto în 2012 au fost declaraţi admişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini au fost cei care au promovat examenul auto Foto:Arhivă Adevărul
Puţini au fost cei care au promovat examenul auto Foto:Arhivă Adevărul

Doar un sfert din candidaţii care au aspirat în 2012 la permisul auto au şi reuşit să-l obţină. În judeţul Călăraşi, din cele 9.879 de persoane care au susţinut examenul pentru obţinerea carnetului de conducere doar 2.598 au plecat cu el în buzunar.

Potrivit Prefecturii Călăraşi, 26% dintre cei examinaţi au trecut cu brio testările. “În perioada analizată, în cadrul celor 243 examene auto organizate au fost testate de către 9 examinatori atestaţi un număr total de 9.879 persoane din care au fost declarate „ADMIS”, după susţinerea atât a probei teoretice cât şi a celei practice, un număr total de 2.598 persoane, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 26 % “, a anunţat Prefectura Călăraşi. Procentul slab de promovabilitate este explicat de slaba pregătire a cursanţilor, dar şi din cauza lipsei de interes a profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor auto care efectuează pregătirea teoretică şi practică a acestora.

Examinatori exigenţi

Autorităţile spun că examinatorii au fost exigenţi cu candidaţii şi de multe ori au fost respinşi la proba practică, deoarece nu au efectuat nici una din manevrele obligatorii de îndemânare pe traseu. Cu toate acestea, anul 2013 a început cu stângul pentru angajaţii Serviciului. Mai multe descinderi ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie s-au lăsat cu percheziţionarea mai multor birouri, dar şi cu arestarea unui poliţişt pentru fapte de corupţie. Acesta este suspectat că primea 200-300 euro pentru fiecare candidat pe care îl „ajuta” să promoveze examenul, având sprijinul unui om de afaceri din Olteniţa şi al unui instructor auto. Toţi trei sunt după gratii.
 

Peste 68.000 de posesori de permise

La sfârşitul lunii decembrie 2012, în evidenta Serviciului exista un număr de 68.419 de posesori de permise auto din care aproximativ 9.864 se mai afla în evidenţa manual. În perioada 1 ianuarie-28 decembrie 2012, Serviciul Public  Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor al judeţului Călăraşi a primit, verificat şi programat, de luni până vineri, între orele 08.00-14.00, la examenul auto 11.607 dosare.

 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite