Un poliţist, un instructor şi un intermediar, arestaţi în scandalul permiselor pe bani. 300 de euro, şpaga pentru obţinerea carnetului auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii Tribunalului Călăraşi au emis mndatele de arestare Foto:Adevărul
Judecătorii Tribunalului Călăraşi au emis mndatele de arestare Foto:Adevărul

Trei persoane, printre care un lucrător din cadrul Serviciului de Permise Călăraşi, au fost arestate preventiv şi sunt cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, în scandalul carnetelor auto pe bani.

Totodată, procurorii au dispus punerea sub învinuire a altor cinci persoane pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Deciziile vin ca urmare a percheziţiilor desfăşurate de ofiţeri DGA, ieri, 31 ianuarie. Ofiţerii DGA, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au efectuat 6 percheziţii la domicilii, sedii de firmă şi autoturisme, precum şi la sediul Serviciului Permise şi au pus în executare zece mandate de aducere într-un dosar penal de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie.

Cum se promova examenul

Potrivit anchetatorilor, din datele şi informaţiile obţinute a rezultat că un director de vânzări la o societate comercială din  Olteniţa, primea  400-500 euro de la diferiţi candidaţi care susţineau examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere, susţinând că are influenţă asupra unui agent examinator  din cadrul Serviciului Permise Călăraşi. Acesta, în ziua dinaintea examenelor se întâlnea cu agentul examinator căruia îi indica numele candidaţilor pe care îi ,,susţinea”. Pentru acest lucru, poliţistul primea 200-300 euro pentru fiecare candidat pe care îl „ajuta” să promoveze examenul. „Una dintre modalităţile prin care bărbatul din Olteniţa recruta persoanele doritoare să promoveze facil şi sigur proba practică a examenului auto consta în recomandarea acestora de către instructorul auto, dintre cursanţii şcolii sale de şoferi”, se precizează într-un comunical al DGA.

Joi, 31 ianuarie, ofiţerii DGA au descins la Serviciul Permise Călăraşi, în urma informaţiilor potrivit cărora mai mulţi candidaţi au obţinut carnetul de conducere pe bani.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite