Poliţiştii care au violat o minoră, condamnaţi la câte 9 ani de închisoare şi plata a 20.000 de euro, daune morale. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Şerban, unul dintre poliţiştii implicaţi în scandalul sexual FOTO Facebook/Adrian Şerban
Adrian Şerban, unul dintre poliţiştii implicaţi în scandalul sexual FOTO Facebook/Adrian Şerban

Cei doi poliţişti care au violat o minoră, fugită din centrul de Plasament Sf. Şefan din Perişoru în vara anului trecut, au fost condamnaţi la câte 9 ani de închisoare şi la plata, în solidar cu IPJ Călăraşi, a câte 10.000 de euro fiecare, daune morale pentru fata batjocorită.  Hotărârea pe fond aparţine Judecătoriei Călăraşi şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.


În soluţia dată de instanţă se arată faptul că “se respinge cererea formulată de apărătorii inculpaţilor Şerban Adrian Nicuşor şi Dumitriu Daniel Florentin privind schimbarea încadrării juridice dată faptei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, din infracţiunea de viol prev. de art. 218 alin1 şi 3 lit. c şi f Cod penal în infracţiunea de act sexual cu un minor prev. de art. 220 alin3 cod penal”.

De asemenea, instanţa a dispus la 3 martie “înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 97 din 01.10.2015 a Tribunalului Călăraşi –Secţia Penală, cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, dispunând emiterea de îndată a mandatelor de arestare peventivă”. Totodată, spun judecătorii în soluţie, inculpaţii sunt obligaţi “să achite în solidar cu partea responsabilă civilmente, IPJ Călăraşi, plata sumei de 10.000 euro , cu titlu de daune morale către persoana vătămată”.

Trecuţi în rezervă pe 7 august 2015

Valentina, fata fugită din Centrul de Plasament din Perişoru, a fost abuzată sexual pe 5 august, pe un câmp din afara Călăraşiului. Anchetatorii spun că cei doi foşti poliţişti, ei au fost trecuţi în rezervă pe 7 august, au găsit-o iniţial pe fată într-un parc. Fiind dată în urmărire naţională, pentru că reprezentanţii Centrului de Plasament anunţaseră dispariţia, agenţii i-au spus că trebuie să o ducă la Poliţie sau înapoi de unde fugise.

Abandonată pe o stradă

Fata, spun suspecţii, ar fi spus însă că nu vrea să se întoarcă la Centrul din Perişoru, iar poliţiştii ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale, promiţându-i în schimb că nu o vor trimite înapoi în instituţia de stat. Au urcat-o în maşină, au mers pe un câmp din afara oraşului şi au obligat-o să întreţină relaţii sexuale.

După consumarea partidei, fata a fost adusă în oraş şi abandonată pe o stradă. Aşa a fost găsită de un alt echipaj de la ordine Publică, victima povestind tot ce i s-a întâmplat. Cei doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pe 7 august 2015 pentru viol şi au stat după gratii până la 1 octombrie. La sfârşitul anului trecut, ei au fost trimişi în judecată. În timpul anchetei, dar şi pe parcursul procesului, suspecţii au declarat că au avut consimţământul fetei şi că nu au obligat-o în niciun fel să întreţină relaţii sexuale.

Vă recomandăm şi:

Scandal sexual la IPJ Călăraşi. Doi poliţişti, reţinuţi după ce au violat o minoră fugită dintr-un centru de plasament. Suspecţii, trecuţi în rezervă

Reînvaţă cuvântul “mama”. Valentina, fata violată de doi poliţişti, s-a întors acasă după 3 ani

Valentina, fata violată de doi poliţişti, a vrut libertate. Adolescenta a fugit de sub nasul supraveghetorilor pe câmp, sărind gardul Centrului de la Perişoru

CSM face verificări. Anchetă după eliberarea din arest şi plasarea sub control judiciar a celor doi poliţişti care au violat o minoră

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri