CSM face verificări. Anchetă după eliberarea din arest şi plasarea sub control judiciar a celor doi poliţişti care au violat o minoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberarea din arest a celor doi poliţişti care au violat o minoră fugită din Centrul de Plasament “Sfântul Ştefan” din Perişoru agită spiritele. Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) a declanşat o anchetă “cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul de instrumentare şi soluţionare a cauzei sub aspectul măsurilor preventive”.


Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a anunţat, printr-un comunicat, că va verifica împrejurările în care cei doi au fost eliberaţi din arest. Ispectorii spun că au demarat această anchetă după ce s-au sesizat din oficiu, în urma relatărilor din presă privind punerea în libertate a celor doi poliţişti. Ei au scăpat de arestul preventiv, după ce Tribunalul Călăraşi a admis, la 1 octombrie, contestaţia împotriva sentinţei pronunţate la 24 septembrie de prelungire a arestului.

Trecuţi în rezervă pe 7 august

Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, cei doi foşti poliţişti în cadrul IPJ Călăraşi, acuzaţi că au batjocorit o minoră, în timp ce se aflau în timpul serviciului, vor fi cercetaţi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, în urma unei sentinţe definitive.
Valentina, fata fugită din Centrul de Plasament din Perişoru, a fost abuzată sexual pe 5 august, pe un câmp din afara Călăraşiului. Anchetatorii spun că cei doi foşti poliţişti, ei au fost trecuţi în rezervă pe 7 august, au găsit-o iniţial pe fată într-un parc. Fiind dată în urmărire naţională, pentru că reprezentanţii Centrului de Plasament anunţaseră dispariţia, agenţii i-au spus că trebuie să o ducă la Poliţie sau înapoi de unde fugise.

Abandonată pe o stradă

Fata, spun suspecţii, ar fi spus însă că nu vrea să se întoarcă la Centrul din Perişoru, iar poliţiştii ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale, promiţându-i în schimb că nu o vor trimite la Perişoru. Au urcat-o în maşină, au mers pe un câmp din afara oraşului şi au obligat-o să întreţină relaţii sexuale. După consumarea partidei, fata a fost adusă în oraş şi abandonată pe o stradă. Aşa a fost găsită de un alt echipaj de la ordine Publică, victima povestind tot ce i s-a întâmplat.
Cei doi poliţiştiau fost arestaţi preventiv pe 7 august pentru viol. Pedeapsa pe care o riscă foştii oameni ai legii este cuprinsă între 5 şi 12 ani. În timpul anchetei, suspecţii au declarat că au avut consimţământul fetei şi că nu au obligat-o în niciun fel să întreţină relaţii sexuale.
 

Vă recomandăm şi:

Reînvaţă cuvântul “mama”. Valentina, fata violată de doi poliţişti, s-a întors acasă după 3 ani

Valentina, fata violată de doi poliţişti, a vrut libertate. Adolescenta a fugit de sub nasul supraveghetorilor pe câmp, sărind gardul Centrului de la Perişoru

Scandal sexual la IPJ Călăraşi. Doi poliţişti, reţinuţi după ce au violat o minoră fugită dintr-un centru de plasament. Suspecţii, trecuţi în rezervă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite