Poliţia, cu ochii pe producătorii de carne. Peste 700 de amenzi şi 10 dosare penale pentru fals şi evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii de carne, verificaţi de poliţişti Foto:Arhivă Adevărul
Producătorii de carne, verificaţi de poliţişti Foto:Arhivă Adevărul

15 infracţiuni de evaziune fiscală, fals şi înşelăciune au fost descoperite de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, în urma unei acţiuni desfăşurate pentru protejarea mediului de afaceri. 10 persoane sunt cercetate penal, 717 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, 241 kg produse din carne şi 4 bovine au fost confiscate.

În perioada 2 – 14 iulie, pe raza judeţului Călăraşi, oamenii legii au urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice care afectează bugetul de stat şi a ilegalităţilor comise în domeniul achiziţionării animalelor vii, producerii şi comercializării cărnii şi produselor din carne. Activităţile au fost desfăşurate de poliţiştii de investigarea fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare, APIA, Gărzii Financiare, jandarmilor şi cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Peste 100 de filtre

Astfel, au fost efectuate 12 acţiuni şi controale în pieţe, 44 la societăţi comerciale şi 7 în târguri sau oboare, fiind instituite 106 filtre, în care au fost verificate 365 de autovehicule.
Au fost constatate 15 infracţiuni, dintre care 5 de evaziune fiscală, 5 de înşelăciune şi 5 de fals, prejudiciul total cauzat fiind de peste 275.000 lei. Au fost aplicate 717 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 221.000 lei. Dintre acestea 17 sancţiuni au fost aplicate la H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi 60 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.Au fost confiscate şi 241 kg de produse din carne şi 4 bovine, valoarea bunurilor confiscate fiind de aproximativ 8.000 lei.

Plăţi ilegale

În cadrul raziei, a fost deschis dosar penal pe numele unei femei în vârstă de 43 de ani, administratorul unei societăţi comerciale din localitatea Dor Mărunt. În cest caz exista suspiciunea că a solicitat sprijin financiar prevăzut de Ordinul MAPDR nr. 295/2007, modificat şi completat (plăţi naţionale directe completare în zootehnie), deşi avea datorii la bugetul de stat de 9.820 lei.

Pentru a îndeplini condiţiile de eligibilitate prevăzute de norma legală pentru acordarea sprijinului financiar, a declarat în fals că nu are datorii restante, inducând în eroare reprezentanţii APIA Călăraşi, care au avizat favorabil dosarul respectiv. Prin acest mijloc fraudulos, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 101.430 lei, bani de care a beneficiat fără drept societatea respectivă. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii.

Vă recomandăm şi:

Vin subvenţiile pentru producătorii de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate

VIDEO Percheziţii la membrii unui club de vânătoare din Prahova. Câteva sute de kilograme de carne şi mai multe animale împuşcate, găsite la vânători

CAMPANIE „Tu ştii ce mănânci?" Care este cea mai sănătoasă carne

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite