Peste 140 de jandarmi asigură ordinea publică de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii, alături de poliţişti, la datorie de sărbătoarea Rusaliilor FOTO Adevărul
Jandarmii, alături de poliţişti, la datorie de sărbătoarea Rusaliilor FOTO Adevărul

Peste 140 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la nivelul judeţului Călăraşi în perioada minivacanţei de Rusalii. Militarii vor acţiona, în principal, în zona lăcaşurilor de cult unde se vor desfăşura manifestări religioase, dar şi pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor şi a locurilor de agrement.

Zilnic, 40 de jandarmi vor acţiona pentru intensificarea măsurilor de ordine şi vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale. De asemenea, janadarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane( pieţe, autogări etc.), precum şi în zonele cu potenţial criminogen ridicat. 

Totodată, având în vedere că de la începutul lunii iunie restricţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţilor de domiciliu precum şi a desfăşurării activităţilor sportive în aer liber dar şi a manifestărilor cultural-artistice au fost ridicate, jandarmii, alături de celelalte forţe de ordine, vor acţiona şi pentru informarea şi îndrumarea cetăţenilor de a respecta în primul rând măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi recomandă cetăţenilor să respecte măsurile stabilite prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 26 din 28.05.2020 pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID 19, dispuse pe perioada stării de alertă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite