Parteneriat public-privat pentru înfiinţarea unei zone de transport a mărfurilor de la Tenaris pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

440.000 de tone de oţel pe an - atât produce firma Tenaris Silcotub la Călăraşi. De la preluarea oţelăriei şi până în prezent activitatea multinaţionalei a crescut ca producţie, dar şi ca număr de angajaţi. Cu toate acestea, compania se confruntă cu probleme, transportul mărfii fiind blocat de infrastructura feroviară care lasă de dorit.


Pentru a găşi soluţii, conducerea Tenaris s-a întâlnit cu cea a Consiliului Judeţean Călăraşi care a venit cu propunerea unui parteneriat public privat pentru înfiinţarea unei zone de transfer a mărfurilor pe Dunăre, administraţia judeţeană fiind dispusă să pună la dispoziţie un hectar de teren în zona Chiciu.

„Întrevederea a fost una utilă ţinând cont de forţa de muncă angrenată la Tenaris care însumează 300 de locuri de muncă, preconizându-se ca din luna octombrie să crească numărul de angajaţi cu încă 60.
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, aşteaptă o adresă oficială din partea Tenaris Silcotub, urmând a găsi soluţiile administrative legale pentru rezolvarea doleanţelor”, a anunţat Consiliul Judeţean Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Burse de merit pentru excelenţa în educaţie. 95 de tineri, premiaţi cu câte 1.500 de lei de compania TenarisSilcotub

TenarisSilcotub investeşte în educaţia viitoarelor generaţii. 143 de elevi valoroşi din Zalău, răsplătiţi cu burse de merit

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite