TenarisSilcotub investeşte în educaţia viitoarelor generaţii. 143 de elevi valoroşi din Zalău, răsplătiţi cu burse de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenaris a premiat performanţa şcolară FOTO TenarisSilcotub
Tenaris a premiat performanţa şcolară FOTO TenarisSilcotub

Fiecare dintre elevii cu rezultate excelente la şcoală a fost recompensat cu o bursă de merit în valoare de 1.500 de lei.

271 de elevi din Zalău, Câmpina şi Călăraşi au primit premii în bani din partea companiei TenarisSilcotub, pentru rezultate excelente la învăţătură obţinute în anul şcolar precedent. Valoarea totală a burselor de merit şi a premiilor de excelenţă acordate depăşeşte 383.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, 143 dintre premiaţi sunt elevi ai unităţilor de învăţământ din Zalău. Jumătate dintre ei studiază la Colegiul Naţional "Silvania", urmaţi fiind ca număr de cei de la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian". Lista câştigătorilor include şi tineri care studiază la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” ori la Liceul „Voievod Gelu”, şi care au obţinut, în anul şcolar trecut, medii generale de minim 9,95.

În cadrul aceluiaşi program, TenarisSilcotub i-a răsplătit cu premii de excelenţă pe copiii angajaţilor care au câştigat premii la olimpiade şcolare şcolare.
„Când am început, acum 12 ani, Programul Burse de Merit, ne-am gândit din start că este un angajament pe termen lung. E nevoie ca generaţii întregi să simtă că sunt susţinute în efortul lor de a învăţa pentru a schimba lumea în bine. Noi, cu siguranţă, ne simţim inspiraţi de exemplul vostru”, a precizat Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub, la evenimentul de premiere organizat la TenarisUniversity.

Pentru TenarisSilcotub, educaţia este principala prioritate a programelor sale de dezvoltare socială. De la începuturile programului Burse de Merit, din 2005, au beneficiat de această formă de sprijin financiar un număr de 2.290 de elevi. Totodată, la Zalău, compania acordă începând din 2015 burse tehnice celor mai buni elevi de la liceele tehnice din oraş. În ediţia 2016, compania alocă un fond de 304.200 de lei pentru acest program:  169 de elevi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” şi de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” beneficiază de burse tehnice în valoare de 1.800 de lei fiecare.

Vă mai recomandăm:

Elevele din Zalău care bat prin citit statistica neagră a celor 42% din români catalogaţi drept „analfabeţi funcţionali”

FOTO Premii pentru olimpicii Sălajului. Cine sunt cei mai valoroşi elevi

Secretul genialei din Zalău care bifează toate premiile la Olimpiada la Limba Română: „Nu te poţi considera un om întreg, dacă nu citeşti“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite