O grenadă defensivă, descoperită pe malul unui lac în comuna Belciugatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grenadă defensivă a fost  descoperită de un localnic din comuna Belciugatele pe islaz, în apropierea unui lac,  duminică, 15 decembrie.

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul. Duminică, 15 decembrie la ora 14.30, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Belciugatele, pe islazul comunal, în apropierea unui lac, pentru ridicarea şi asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade defensivă. Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetăţean, în timp ce se afla pe malul lacului.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit rapid cu o autospecială şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Ce sunteţi sfătuiţi să faceţi:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite