Noutate în învăţământul călărăşean. Gimnaziul "Carol I", şcoala inaugurată în 1882, înfiinţează singura clasă cu predare în limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor au ocazia să-i înscrie la singura clasă cu predare intensivă a limbii engleze. Şcoala Gimnazială „Carol1” îşi deschide  porţile pentru copiii care vor să urmeze cursurile la o clasă cu predare intensivă în limba lui Shakespeare.

Înscrierile pentru singura clasă cu 30 de elevi încep luni, 15 aprilie,  urmând ca testarea, oral şi scris, să aibă loc pe15 iunie 2013.  „Elevii vor studia limba engleză în regim intensiv: 4 ore pe săptămână, care sunt necesare formării competenţelor lingvistice avansat, punând accent pe competenţele cheie stabilite la nivel european şi preluarea unor practici ale şcolilor internaţionale”, a precizat prof. Marin Neaţă, directorul unitătii de învăţământ.

Ce acte aveţi nevoie

Pentru a lua cea mai buna decizie privind educaţia şi oportunităţile pe care doresc să le ofere propriiilor copii, părinţi sunt invitaţi pentru a face un tur al şcolii şi a afla mai multe detalii despre această ofertă. Cei care se hotărăsc trebuie să ştie că au nevoie de câteva acte pentru înscriere: certificat de naştere (copie); cerere de  înscriere concurs şi cerere înscriere clasa aVa (se ridică de la secretariatul şcolii) şi dosar plic.

Cercetători, poeţi şi scritori

Şcoala, una dintre cele mai bune din Călăraşi, are o istorie interesantă. În clădirea veche de peste 130 de ani au studiat renumiţi cercetători, scriitori, poeţi şi actori.Primul liceu din Călăraşi a fost unul de băieţi. Construcţia şcolii a început în 1881, iar în 1882 s-a dat în folosinţă şcoala primară cu clasele 1,2 şi 3, iar în 1884 s-a transformat în gimnaziu de băieţi. Pe 19 februarie 1894, profesorii au propus ca liceul să fie denumit „Ştirbei-Vodă“, ca recunoaştere faţă de domnitorul Barbu Ştirbei, cel care la 1852 a emanicipat oraşul Călăraşi.

 Diplome şi medalii cu parafă regală

La 1 septembrie 1919,  s-a fost transformat, prin Decret Regal, în Liceul Real de băieţi „Stirbei-Vodă“, primul liceu din judeţ. După ce a devenit liceu, aici s-au desfăşurat mult timp numeroase activităţi culturale importante precum: Secţia locală a „Ligii culturale“, prima bibliotecă publică din oraş, Societatea corală „Freamătul“ şi numeroase societăţi culturale ale elevilor. Pentru performanţele obţinute, şcoala a fost premiată cu diplome şi medalii întărite de parafa regală  în anii 1909 şi 1926. În anul 1961, liceul s-a mutat într-un local nou, iar în clădirea veche a rămas Şcoala nr. 1 cu clasele I-VIII care, din 14 noiembrie 2003, funcţionează sub denumirea  de Gimnaziul „Carol I“.

În clădirea veche de peste 130 de ani au studiat renumiţi cercetători, scriitori, poeţi şi actori precum: profesorii universitari Panait I. Panait, Petre Diaconu, scriitorii Ştefan Dinulescu, I.V. Strătescu, poeţi: Ion Calova, George Alboiu şi actorul Constantin Dinulescu.


 
 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite