Doi urmăriţi în dosarul fraudelor bancare de la Sinteşti, capturaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia, pe urmele escrocilor din Sinteşti Foto:Arhivă Adevărul
Poliţia, pe urmele escrocilor din Sinteşti Foto:Arhivă Adevărul

Doi dintre suspecţii de evaziune fiscală, spălare de bani şi sprijinirea unui grup infracţional de la Sinteşti, daţi în urmărire naţională au fost capturaţi d epoliţiştii călărăşeni pe 11 aprilie.

Ca urmare a colaborării dintre poliţişti de Investigaţii Criminale şi pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, pe 11 aprilie s-a reuşit prinderea a două persoane, urmărite naţional care se sustrăgeau măsurii arestării preventive.

Mandate emise pe 1 aprilie

Poliţiştii au prins în zona Curţii de Apel Bucureşti, pe Mariţa M., de 47 ani, şi pe Stan M., de 50 ani, ambii din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, persoane urmărite naţional întrucât se sustrăgeau punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele acestora la 1 aprilie de Tribunalul Călăraşi. Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, sprijinirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, fiind depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Descinderile din 31 martie

Pe 31 martie, zeci de poliţişti din Călăraşi au „bătut” la porţile mai multor suspecţi de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălarea banilor din Sinteşti. Toţi fac obiectul unor cercetări într-un dosar de fraude bancare de proporţii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan şi Daniel Ruse. Paguba se ridică la 22 milioane de euro.

Caracatiţa împrumuturilor

„Grupul era structurat pe relaţii ierarhice şi personale, care acţiona pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, cu conexiuni în municipiul Bucureşti. Membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea de înşelăciuni prin inducerea în eroare a reprezentanţilor instituţiilor bancare, prin prezentarea unor situaţii financiare neconforme cu realitatea, în vederea obţinerii unor împrumuturi bancare, credite ce deveneau neperformante”, a precizat inspector principal Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Citeşte şi: UPDATE Percheziţii la gruparea Stan-Ruse. Reţeaua, specializată în fraude bancare, suspectată de o pagubă de 22 milioane euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite