Noaptea albă a muzeelor, pe 17 mai. Ce expoziţii poţi vizita gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşenii sunt aşteptaţi pe 17 mai la o incursiune în timp. “Noaptea Muzeelor” îşi deschide porţile la ora 18.00. Cei care vor alege să iasă din casă pentru a admira exponatele nu vor regreta. Sâmbătă viitoare, până la miezul nopţii, Muzeul Dunării de Jos primeşte, gratuit, vizitatorii.

Pentru ei au fost pregătite o serie de surprize. Organziatorii estimează că peste o mie de persoane vor trece pragul instituţiei. Călărăşenii vor putea admirat expoziţiile din cele trei spaţii ale muzeului după cum urmează:

-La sediul din Strada Progresului nr. 4, „ Cloşca cu puii de aur” – Tezaurul de la Pietroasele şi „Telefonul de-a lungul timpului”

-Secţia Arheologie, strada 1 Decembrie 1918, „Evoluţia comunităţilor umane pe Valea Dunării”. Aici va avea loc şi proiecţia filmului documentar „Un secol pentru România”

-La secţia Etnografie, strada 1 Decembrie 1918, Bloc Arcadia, „Gospodăria ţărănească din Valea Dunării”.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa care se află deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

3.000 de instituţii din Europa sărbătoresc evenimentul

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în România şi asigurând o promovare amplă şi coerentă a activităţilor organizate de muzeele româneşti, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar şi a unei campanii de promovare la nivel naţional. De asemenea, din 2011 RNMR coordonează şi organizarea circuitului muzeal din Bucureşti, care a fost iniţiat în anul 2008 de către Muzeul Naţional de Artă al României. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa http://nuitdesmusees.culture.fr.

Vă recomandăm şi:

„Comorile României în China”. Două piese arheologice excepţionale de la Muzeul Dunării de Jos iau calea Asiei

Comoară. Cupa rituală de la Gălăţui, piesa de rezistenţă de la Muzeul Dunării de Jos

Călăraşiul intră în galeria elitelor. Muzeu de Istorie, pe malul Borcei

FOTO Porţi deschise la unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice din ţară: Sultana-Malu Roşu

FOTO Cetăţile şi comorile dacilor zac sub lanuri de porumb, batjocorite de autorităţi

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite