MAI monitorizează zonele vizate de vijelii. Serviciul de urgenţă, funcţional la nivelul Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuni violente în mai multe regiuni FOTO Adevărul
Furtuni violente în mai multe regiuni FOTO Adevărul

Pentru monitorizarea situaţiei şi intervenţia promptă în zonele vizate de avertizarea meteo de ploi torenţiale şi vijelii, conducerea MAI a dispus o serie de măsuri, atât la nivel central cât şi la nivel teritorial.


Astfel, va fi menţinut serviciul de urgenţă instituit la nivelul primăriilor localităţilor aflate în zonele supuse avertizărilor meteo, prognozele privind starea vremii vor fi transmise rapid către autorităţile locale.

“Personalul MAI şi cel al autorităţilor locale este pregătit pentru manevre de forţe cu toate categoriile de mijloace şi echipamente din dotare pentru a asigura un răspuns optim în caz de necesitate. Acţiunile sunt monitorizate şi coordonate de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, care este în permanentă legătură cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Pentru această seară şi ziua de mâine, luni, 3 iulie, meteorologii au emis două avertizări de cod galben, respectiv cod portocaliu, de ploi torenţiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi căderi de grindină. Codul galben vizează judeţele din centrul, sud-estul şi estul ţării, precum şi sudul Banatului, iar codul portocaliu vizează judeţe din sud, sud-vest, precum şi zona Carpaţilor Meridionali.
 

Vă recomandăm şi:

Vreme extremă: furtuni puternice şi ploi torenţiale mătură România. Ce zone sunt afectate de fenomenele periculoase

Prognoza meteo: vreme de coşmar. Canicula pune stăpânire pe România, de când se răcoreşte şi unde lovesc vijeliile

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Prognoza meteo: ploi puternice lovesc România. De când şi unde se anunţă precipitaţii abundente, cât de cald va fi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite