Liceenii fruntaşi la învăţătură, instruiţi despre cum să spună "Stop corupţiei!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeni, la acţiunea anticorupţie FOTO Adevărul
Liceeni, la acţiunea anticorupţie FOTO Adevărul

Trei tablete electronice au ajuns la elevi olimpici din Călăraşi, în cadrul unei acţiuni anticorupţie organizată de autorităţile locale.  În cadrul unei întâlniri cu 36 de elevi olimpici şi cu merite deosebite la învăţătură din ani terminali ai liceelor din Călăraşi, intitulată Stop corupţiei! au fost diseminate mesaje, materiale video cu caracter preventiv şi educativ anticorupţie.


La finalul întâlnirii a fost organizat un concurs ad-hoc având ca temă enunţarea de către elevi a unui scenariu de film privind o faptă de corupţie. Câştigătorii concursului au fost elevii:  Neagu Bianca Miruna, cls a X-a F, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, locul I, Oprea Damian, cls. A XII-a C, Colegiul Agricol Sandu Aldea, locul II şi Toader Cătălin, cls a X-a B, Colegiul Tehnic Ştefan Bănulescu, locul III.

Totodată a fost desfăşurată şi o acţiune de informare internă a salariaţilor Primăriei şi serviciilor publice locale în cadrul căreia au fost prezentate aspecte din domeniul integrităţii precum: etică, conduita profesională, conflicte de interese şi incompatibilităţi, avertizorul de integritate, corupţie etc. Acţiunile au avut loc în temeiul Strategiei pentru Integritate a Primăriei Municipiului Călăraşi şi a Serviciilor Publice Locale, pe perioada 2015-2020.
 

Vă recomandăm şi:

Ofiţerii anticorupţie mehedinţeni sărbătoresc 11 ani de la înfiinţarea DGA

The Economist: „Laura Codruţa Kovesi a fost tratată ca un star rock la Summitul anticorupţie de la Londra”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite